kosárlabda

2021.01.23. 20:04

Pécsen edzettek az akadémia juniorjai

A Rátgéber Kosárlabda Akadémiára mindig a széles látásmód és az új lehetőségekre való nyitottság volt jellemző, mely szemléletben partner a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia is. Egy együttműködés keretében háromnapos szakmai összetartást szerveztek Pécsett a két műhely junior fiú játékosai számára.

Kovács Nóra

Forrás: Shutterstock

Az akadémiáról négy U18-as utánpótlás válogatott­keret-tag vett rész: Cserkó András, Kőházi Bence, Tóth Barna és Ivkovics Milán. Valamint Dusan Markovics edzőként. Rátgéber László mellett Sztojan Ivkovicsra, a magyar férfi felnőttválogatott szövetségi kapitányára is figyelhettek a fiúk, a délszláv kosárlabdázás ikonikus edzője, Janez Drvarics, az elismert olasz szakember, Fabio Fossati, továbbá az NKA Pécs NB I./B Piros csoportos felnőtt férficsapatát irányító Ivica Mavrenski iránymutatásai mentén zajlott a munka.

A pálya mellett pedig nagy örömmel figyelte a látottakat Ivkovicsné Béres Tímea, az akadémia szakmai igazgatója.

– Ezt a közös három napot nagy áttörésnek tartom – fogalmazott Ivkovicsné Béres Tímea. – Mindkét akadémia azt az elvet képviseli, hogy nem szégyen tanulni a másiktól, a célunk ugyanis azonos: jó játékosokat szeretnénk nevelni.

A példaértékű közös munkának, amely öt edzést foglalt magában, biztosan lesz folytatása, a tervek szerint februárban újabb edzőtábor következik. A két akadémia szakmai vezetője bízik abban, hogy több műhely is csatlakozik majd a kezdeményezéshez, hiszen nem titkolózni és bezárkózni kell, hanem közösen azért dolgozni, hogy a magyar játékosok és a magyar kosárlabda minél jobb legyen.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában