labdarúgás / GALÉRIÁVAL

2021.01.06. 11:12

A Jánoshalma megkezdte a felkészülést a bajnoki rajtra

A Jánoshalmi FC január 3-án, egy délelőtt fél tizenegykor megtartott bevezető edzéssel megkezdte a felkészülést a megyei első osztályú bajnokság január végi rajtjára. 

Vincze Miklós

Fotó: Pozsgai Ákos

A Jánoshalmi FC az idő előtt lezárult őszt a harmadik helyen zárta, az az állítás viszont, hogy a Jánoshalma az őszi idény harmadik helyezettje, két okból sem állja meg a helyét. Egyrészt mert az őszi idénynek még nincs vége, hiszen három fordulót tavaszra halasztottak a járvány miatti leállás miatt, másrészt pedig azért sem, mert

papíron a Jánoshalma akár még őszi első is lehet,

amennyiben a hátralévő három mérkőzésén begyűjti az összes pontot, a riválisai, a Kiskőrös és a Kalocsa pedig hibáznak. A bajnokságban tehát még az őszi idényben is akármi lehet, nemhogy a tavasziban, így aztán érthető, hogy nagy kedvvel és lelkesedéssel futottak ki az első edzésre a játékosok a szakmai stáb, köztük a vezetőedző, Florin Nenad vezetésével.

Novemberben, amikor az MLSZ döntése értelmében nyilvánvalóvá vált, hogy egyetlen csapat sem köteles már mérkőzést játszani, ha nem akar, az volt a kívülálló benyomása, hogy Jánoshalmán tulajdonképpen örültek az idő előtti leállásnak. – Minek is tagadnám, valóban nem bántuk, hogy nem kellett már lejátszani az utolsó három mérkőzésünket – ismerte el Sarok Attila, a Jánoshalmi FC technikai vezetője. – Aki a rajttól kezdve nyomon követte az összeállításunkat, az jól láthatta, hogy

a végén már ifi játékosokat is kénytelenek voltunk bevetni,

mivel hogy három alapemberünk, Stojanovic Milos, Szabó Szilárd és Kiss Benedek az utolsó fordulókban nem volt már bevehető, rajtuk kívül pedig volt még több játékosunk, akinek már megvolt a négy sárga lapja, így aztán nekünk jól jött az, hogy hamarabb érkezett a szünet. Annak természetesen nem örültünk, hogy ez a vírus helyzet miatt alakult így, de a leállásnak éppen azért is örültünk, mert mi is vigyázunk a játékosaink egészségére. Most azonban jobb állapotban készülhetünk a korai folytatásra, hiszen az összes sérültünk meggyógyult.

Nagy meglepetést Jánoshalmán sem okozott az, hogy már január végén indul a bajnokság. – Már decemberben beszélgettünk erről, és biztosak voltunk benne, hogy korán fog indulni, ugyanakkor reméltük, hogy nem szerdai napokra fogják berakni a három elmaradt fordulót, hiszen amatőr csapat vagyunk. Akárcsak a többieknél, nálunk is mindenki dolgozik, és a hétközi fordulók megoldhatatlan feladatot jelentettek volna a mi számunkra is. Szerencsére ezzel a Bács-Kiskun megyei igazgatóságnál is tisztában vannak, és a reményünk bejött, nem kell szerdán játszanunk, igaz, ennek az az ára, hogy január végén indul a pontvadászat. Sok időnk így persze nem maradt a felkészülésre, annyi semmiképpen sem, amennyi szokott, de így is meg kell tudnunk oldani a feladatot.

Jánoshalmán heti hat edzéssel készülnek és minden hétvégén edzőmérkőzést vívnak,

azaz hetente egy-egy pihenőnapot kapnak a játékosok. – Erőltetett tempóban vagyunk kénytelen készülni. Január 31-án már utazunk Kiskőrösre, az első bajnokira, utána pedig fogadjuk a Kalocsát. Aki ismeri a tabellát, tudja, hogy mindjárt az első, illetve a második helyezett ellen kezdünk, tehát igazi rangadókkal indul az idény. Ez a két mérkőzés, illetve a két meccs kimenetele rengeteget el fog árulni az idei erőviszonyokról. Ezután jön az utolsó őszi fordulónk, az sem lesz egyszerű menet, hiszen Kecskemétre utazunk. Én személy szerint abban reménykedem, hogy bármennyire nehéz találkozók várnak is ránk, sikerül kilenc ponttal zárunk ezt a pokoli nehéz, pótolt sorozatot. Ez ugyanis meghatározó lehet a bajnokság kimenetele szempontjából is.

Egyébként a folytatás sem lesz egyszerű, hiszen a tavaszi első fordulóban igazi déli rangadó vár a Jánoshalmára, lévén hogy Bácsalmáson kezdik meg a tavaszi menetelést. Ami nagyon kemény menet lesz, így aztán természetesen nem múlt el a rövid téli szünet erősítés nélkül. – Neveket egyelőre még nem szeretnék mondani, nem akarunk ugyanis előre inni a medve bőrére, az igazolásainkat majd csak azt követően jelentjük be, miután rákerült az igazolólapokra a pecsét.

Három játékost szeretnénk leigazolni, egy szerb és két magyar labdarúgót.

A szerb kiszemelt a hazájában magasabb osztályban is szerepelt már. Amint elintéztük a papírmunkát, örömmel fogom nyilvánosságra hozni a nevét, de csak akkor szeretném ezt megtenni, amikor a neve mellett már az áll, hogy csapata: Jánoshalmi FC.

A jánoshalmi pálya nemrégiben újult meg, bővült, hiszen a nagy műfüvesünk és a világítás már készen van, de még nem zárultak le a fejlesztések. – A régi lelátók helyett újat fogunk építeni, tavasz végére, nyár elejére tervezzük ezeket a munkálatokat. A tavasz folyamán az is tervbe van véve, hogy tető kerül a lelátó egy része fölé, ugyanakkor a már kialakított vendégszektort is teljessé tesszük azzal, hogy lesz hozzá egy külön mosdó. Ez utóbbi a megyei első osztályban még nem követelmény, magasabb osztályban azonban már igen, és mi a magasabb osztály infrastrukturális előírásainak is szeretnék megfelelni.

A január 3-i, vasárnapi első edzést követően már teljes erővel beindul a verkli, tehát csak egy pihenőnapot kapnak a játékosok, január 10-én pedig a felkészülési mérkőzések sorozatát is megkezdik. – Mivel alacsonyabb osztályú csapatok nem kezdenek ennyire korán, csak Bács-kiskun megye, és mivel mi közvetlen riválisok ellen nem óhajtottunk edzőmeccset vívni, így végig NB III.-as csapatokkal fogunk játszani. Január 10-én Budán játszunk, a Szabadkikötő vendégeiként, a mérkőzés 13 órakor kezdődik. Január 16-án hazai pályán fogadjuk a Monor csapatát, szintén 13 óra kezdettel. Január 23-án újra hazai pályán lépünk pályára, akkor 12 órai kezdettel fogadjuk az előző két ellenfélhez hasonlóan szintén NB III.-as Hódmezővásárhelyet, január 31-én pedig már kezdődik a bajnokság, és mi nem is akárhol, hanem Kiskőrösön fogunk kezdeni. A kupában már találkoztunk velük, augusztusban óriási csatában 4-3-ra nyertünk ott, tehát megízleltük már Kiskőrösön a győzelem ízét. Persze azóta a Kiskőrös is nagyon beindult, úgyhogy tudjuk, hogy nehéz feladat lesz. Február 7-én jön a második bajnoki rangadó a Kalocsa ellen, majd Kecskeméten zárjuk az őszi idényt. Aztán mi ugyan az első tavaszi fordulóban szabadnaposak leszünk, de akkor már nem akarjuk, hogy kiessen a ritmusból a társaság, tehát február 20-án, amikor a többi megye egyes csapat az első forduló mérkőzéseit vívja, mi a Szegedi VSE csapatával fogunk előkészületi mérkőzést játszani, február 28-án pedig a bácsalmási derbivel indul a tavaszi, tizennégy bajnoki mérkőzéses sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában