kosárlabda

2020.12.20. 19:41

Szinte kispad nélkül nyert a Bajai Bácska

A hétvégén a sereghajtó MTK-Elite Basket csapatát fogadta hazai pályán a Bajai Bácska FKE a férfi NB I/B Piros csoportjában, a 13. fordulóban. A megannyi nehézség dacára legyőzte a Bácska a fővárosiakat, így ezen a héten már a második sikerét könyvelhette el.

Vincze Miklós

Fotó: ZSOKA

Csak papíron tűnt ez könnyű mérkőzésnek. Az MTK helyzete becsapós, hiszen éppen a legutóbbi bajnokijukon, a Nagykőrös ellen támadtak fel, ugyanakkor a bajaiak felkészülése enyhén szólva sem volt zökkenőmentes, ugyanis a kezdésre szinte éppen hogy kivolt a hazai kezdőcsapat.

A bajnokságban múlthéten első győzelmét a Nagykőrös ellen megszerző, és a siker által érezhetően feldobott, ugyanakkor a felépült sérültjeinek köszönhetően komoly rotációval, tehát a hazaiakénál jóval hosszabb kispaddal érkező MTK kezdte jobban a mérkőzést. Az elején megszerzett minimális előnyüket a nyolcadik percig tudták tartani, akkor a Bácska előbb utolérte, majd meg is előzte a vendégeket, és három pont előnnyel zárta a negyedet. A folytatásban tovább tartott a kiegyenlített küzdelem, de a 9–0 rohanást követően 34-25 arányban meglépett a Sugó-parti gárda. Végül tízpontos hazai előny mellett vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőben, a 22. percben már tizenöt ponttal is ment a hazai gárda, a harmadik negyed végül aztán mind a küzdelem, mind a szerzett pontok tekintetében egyenlőre végződött. A záró felvonásban már nem tudott újítani az MTK, sőt, az erejüket okosan beosztó hazaiak végül tizenöt pontra növelték a maguk javára a különbséget, és behúztuk a kötelezőt.

– A mérkőzés elején egy kicsit tartottam attól, hogy idő előtt el fogunk fáradni – nyilatkozta a hazaiak vezetőedzője, Cservék Csaba. – Sajnos a mai találkozón csak nyolc egészséges játékos állt rendelkezésre. A meccs eleji megilletődöttség után átvettük az irányítást. Mind védekezésben, mind támadásban jó ritmusban játszottunk és ez kitartott mérkőzés végéig. Gratulálok a fiúknak és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Először is szeretnék gratulálni a Baja csapatának – értékelt a vendégek mestere, Horváth Balázs. – Hat játékossal meg tudtak minket verni, a csapatukból négyen is negyven percet játszottak. Azt gondolom, hogy egy ilyen rotációval felálló csapat ellen meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy ez nem sikerült. A problémát abban látom, hogy a múlt heti győztes meccsünk hozzáállását és nyerni akarását nem tudtuk átmenteni erre a találkozóra. Ha a játékosok nem akarnak gyorsan futni, nem akarnak jól kizárni, nem akarnak harcolni, akkor sajnos egyik figura és egyik játékrendszer sem működik megfelelően. Dolgozunk tovább és szeretnénk minél több győzelmet szerezni a folytatásban.

BAJAI BÁCSKA FKE – MTK-Elite Basket 85–70 (23–20, 23–16, 18–18, 21–16)

Baja, vezette: Varga Zoltán, Földi László, Borgulya György.

Bajai Bácska: Goldring G. 21/3, Jakab 20/9, Pongó Martin 9, Vukicevic 25, Goldring B. 13/4. Csere: Fehér. Vezetőedző: Cservék Csaba

MTK-Elite Basket: Takács 21/6, Jakab 13, Jilling 8/6, Hegedűs 8, Juhász 2. Csere: Dobos 4, Farkas 7/3, Láncos 4, Vranek 3/3, Bognár. Vezetőedző: Horváth Balázs.

A Bajai Bácska FKE legközelebb kedden lép pályára, 18 órai kezdettel az NKA Pécs otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában