Kosárlabda / galériával

2020.12.06. 11:08

A Kőbánya nyerte a Kecskeméti KC vendégeként a rangadót

A női amatőr NB I. Zöld csoportjában a kőbányai Zsíros Akadémiát fogadta a Kecskeméti KC, a 9. fordulóban. A helyosztó rangadót a vendégcsapat nyerte, így megelőzte a tabellán a kecskeméti riválisát.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Biztatóan kezdte a mérkőzést a Kecskemét, Fekete és Burján vezérletével négy pontos előnyre tettek szert a hazaiak az első tíz perc végére. A második etapban ismét meglépett kilenc ponttal Kónya Levente csapata, a vendégek azonban rendezték a soraikat, és nem utolsó sorban egy 11–2-es rohamnak köszönhetően a nagyszünetre egyenlítettek, így 26–26-os állással vonulhattak pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed elején meglépett a vendég együttes. Az ötpontos előnyt továbbra is Burján vezérletével még ledolgozta a hazai gárda, 33–33-as állást követően azonban a vendégek zárták jobban a játékrészt, és 44–36-os vezetéssel mehettek bele a negyedik negyedbe. A záró etapot ellentmondást nem tűrően kezdték a kőbányaiak, hamar eldöntve a mérkőzést, 52–38-as vezetés után a hazai gárda már csak kozmetikázni volt képes az eredményt.

– Az első negyedben még magabiztosak voltunk, jól játszottunk – nyilatkozta a mérkőzést követően Kónya Levente, a kecskemétiek vezetőedzője –, azt követően viszont kicsúszott a kezünkből az irányítás, ennek köszönhetően az ellenfelünk fölénk nőtt és meg tudta nyerni a mérkőzést. Gratulálok nekik a győzelemhez.

Kecskeméti KC–Zsíros Akadémia 48–59 (19–15, 7–11, 10–18, 12–15)

Kecskemét, vezette: Zahorán Kitti, Szőcs Béla

Kecskeméti KC: Tasi 3, Burján 19, Fekete 10, Bibok 4, Kiss V. 5. Csere: Pettner, Magna 5, horváth 2, Kele, Balogh. Edző: Kónya Levente

Zsíros Akadémia: Kutrik 25, Turi 17, Sándor 2, Tatár 3, Takács 2. Csere: Tar 2, Gallas 6, Tálas 2, Lugosi. Vezetőedző: Varga István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában