kosárlabda

2020.11.02. 16:57

Vereséget szenvedett a Bajai Bácska

Vereséget szenvedett a nagyon sok ziccert elhibázó Baja Bácska. A Sugovica-parti alakulat az utolsó negyedet hatpontos előnnyel kezdte, de ez nem tartott ki a meccs végéig.

Borbély Károly

Támad a kék-sárga bajai alakulat a BKG-Príma elleni meccsen

Fotó: Pulai Zsóka

A férfi NB I./B Piros csoportjának 6. fordulójában a BKG Príma SE-t fogadta a Bajai Bácska FKE. A mérkőzést a végjátékban jobban teljesítő vendégek nyerték.

Bajai Bácska FKE–BKG PRÍMA 79–86 (15–24, 24–16, 20–16, 20–30)

Vezette: Szakáll István, Mintál Csaba, Oláh Márk

Baja: Pongó Martin 9/3, Fehér Á. 3/3, Goldring G. 15, Jakab 21/9, Vukicsevics 6. Csere: Nagy D., Ágfalvi 9/6, Goldring J. 16/12. Edző: Cservék Csaba

A meccs első pontjait Fehér Ákos szerezte, távolról célzott pontosan. Majd Jakab Péter és Goldring Gergő is feliratkozott a pontgyártók közé, így a 3. perc végére 9–2-re vezetett a hazai csapat. A 6. percben azonban már a vendégeknél volt az előny (11–13) és csak a második félidő elején tudott fordítani a Bácska (41–40). Az utolsó etap kezdetén 62–56-ot mutatott az eredményjelző, de a négy pontos előny kevésnek bizonyult a hazaiak számára a meccs végéig.

– Sajnos a támadó játékunk nem volt gördülékeny, nagyon sok ziccert kihagytunk. A védekezésünk néhol jó volt, de nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Nem koncentráltunk eléggé. Volt egy-két olyan bírói fújás, ami inkább minket sújtott, de nem erre akarom fogni a vereséget – mondta Cservék Csaba, míg a vendégek edzője, dr. Nagy Ágoston így vélekedett: – Mindkét csapat érezte, hogy ez egy tétmeccs. Tudtuk, hogy feszült lesz a hangulat, mert egyformán jó a két gárda. Mi nem csak pontot dobtunk a végjátékban, de mentálisan is jobban bírtuk. Amikor az elején nagy mínuszból elmentünk tíz pont fölé, akkor tudtam, hogy ez meg lesz ma. Minden megérdemelt győzelemnek örülünk, ennek különösen.

A bajai együttes a következő fordulóban az NKA Pécs vendége lesz. A találkozó szombaton, 17.30 órakor kezdődik.

Támad a kék-sárga bajai alakulat a BKG-Príma elleni meccsen
Fotó: Pulai Zsóka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában