labdarúgás

2020.11.28. 07:00

A legjobbkor volt jó helyen a KTE védője

Gál Szabolcs nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kecskeméti lilák az élen állnak féltávnál. A KTE védője vasárnap a Fradi-fakó ellen bizonyíthat.

Borbély Károly

Gál Szabolcs (jobbra) a pontrúgásoknál mindig előre megy

Fotó: Bús Csaba

A Szekszárd ellen a 94., a Taksonnyal szemben a 82., míg a legutóbbi fordulóban, a KTE-Hufbau–Iváncsa találkozón a 90. percben szerzett győztes találatot a hírös városi liláknak Gál Szabolcs. A KTE középső védője a mostani idényben a Dunaújváros ellen is fontos gólt lőtt, a 63. percben célzott pontosan, beállítva a 2–2-es végeredményt. Gál Szabolcs ezekkel a találatokkal nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kecskeméti együttes az élen zárta az NB III. Közép csoportjának őszi szezonját.

– Jókor voltam jó helyen – mondta az Iváncsa elleni meccs kapcsán Gál, aki a jobb oldali szöglet után megcsúsztatott labdát a jobb oldali kapufa mellől kotorta a hálóba, beállítva az 1–0-s végeredményt. – A pontrúgásoknál mindig felmegyek a kapu elé, megvan a kijelölt helyem, aztán hol sikeres vagyok, hol nem.

A kecskeméti együttesre az idei évben még két bajnoki vár, a tavaszi szezonból előre hozott találkozók. Vasárnap, 16 órakor a Fradi-fakó ellen mérkőznek a Széktói Stadionban, majd december 6-án a Honvéd II. otthonában lépnek pályára.

– Jelentkezett nálam kisebb izomfáradtság, de Hubi a masszőr, és Ildi a fizioterapeuta jó munkát végez, így ha a mester számít rám, akkor tudok játszani a Fradi ellen. A zöld-fehérek eddigi produkciója meglepetés számomra, nem gondoltam, hogy ilyen előkelő helyen állnak majd féltávnál. Vasárnap a fiatalság csap össze a rutinnal és az erővel, remélem, hogy ebből az utóbbi kerül ki győztesen.

A Fradi fiataljai elleni mérkőzést természetesen zárt kapuk mögött rendezik, és ezt nagyon sajnálja a klubnál mindenki, így Gál Szabolcs is.

Gál Szabolcs (jobbra) a pontrúgásoknál mindig előre megy
Fotó: Bús Csaba

– Nem is tudom, hogy mikor játszottam utoljára ilyen jó szurkolótábor előtt – tette hozzá a védő. – Minden meccs után kapom a drukkerektől az üzeneteket, és ez nagyon jólesik, köszönöm nekik. A zárt kapuk mögötti mérkőzéseken pedig a kerítés mögül biztatnak bennünket, ez is fantasztikus érzés, és fontos számunkra. Örülnénk, ha a Fradi ellen is ott állnának a pálya melletti parkolóban.

A 20. forduló további programja (mindegyik vasárnap): Paks II.–Kozármisleny, Újpest II.–Taksony, mindkettő 11 órakor. Majos–Körösladány, Monor–Dabas-Gyón, FC Dabas–ESMTK, Dunaújváros–Szekszárd, Szegedi VSE–Hódmezővásárhely, Rákosmente–Vác, Iváncsa–Honvéd II., mindegyik 13 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában