Labdarúgás

2020.10.22. 17:41

Akasztón vendégeskedett a KTE HUFBAU

Szerdán edzőmérkőzést játszott a Kecskeméti TE HUFBAU NB III. Közép csoportjában szereplő csapata, a gárdát a megyei első osztályú Akasztó FC látta vendégül mind a pályán, mind – jó akasztói szokás szerint – a terített asztal mellett.

Vincze Miklós

Fotó: Nyitray András

Az, hogy a kecskemétiek éppen Akasztóra látogattak egy gálamérkőzés erejéig, nem véletlen, hiszen Endrődi Ferencnek, a kecskeméti csapat névadó szponzora elnökének a megyeszékhelyi mellett köztudottan az akasztói futball is a szívügye, akasztói klubelnökként nagyon sokat tesz a helyi futballért is. Az ő személye képez tehát kapcsot a két egyesület között, amely kapcsolat ennek megfelelően igen jó, így aztán nem is volt kérdés az ősz folyamán, hogy a szezon közben egy edzőmeccsre is sor kerüljön a két klub felnőtt kerete között. Egyik csapat szempontjából sem az eredmény volt a cél a szerdai mérkőzésen, hiszen gála jellegű esemény volt ez, de ettől függetlenül azért természetesen komolyan vette mind a két fél a találkozót.

A kecskeméti oldalon az első félidőben főleg fiatal játékosok kaptak lehetőséget, de Gombos Zsolt, a kecskemétiek vezetőedzője egy félidő erejéig gyakorlatilag mindenkit bevetett. Gyakorlatilag az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést a kecskeméti lila-fehérek, ahogy az osztálykülönbség ismeretében várható is volt, nagy nyomás alá helyezték az akasztói csapatot. A hazaiak sokáig jól állták a sarat, de az idő előre haladtával azért egyre inkább benne volt a vendég gól a levegőben. Fél óra után aztán már nem csak a levegőben volt benne az a gól, hanem a hazai kapuban is, Csúri fejesével szerezte meg a vezetést a kecskeméti csapat.

A félidő hajrájában a vendégek aztán gyakorlatilag el is döntötték a meccset, Csúri gólja után néhány perccel Szalai József volt eredményes, majd a félidő végén Ludasi kétszer is betalált, egyik találata szebb volt, mint a másik. Előbb átemelte a kilépő Németh Zsolt fölött a labdát, majd közvetlenül a játékrész a lefújása előtt több embert is kicselezve vágott ki egy nagy szólót, hogy aztán az üres kapuba passzoljon. A második félidőben megmaradt a folyamatos kecskeméti nyomás, amelyből helyenként szép akciók, a szép akciókból pedig lehetőségek is kialakultak. Gól egy született még, a hajrában Tóth sprintelte le emberét a felezőtől indulva, majd gólra is váltotta ziccerét, kialakítva a 0–5-ös végeredményt.

Akasztó FC–KTE HUFBAU 0–5 (0–4)

Edzőmérkőzés, Akasztó.

KTE (1. félidő): Mészáros – Barkóczi, Bányai, Szalai G., Kuchta – Csúri, Ludasi, Hatvani – Pantelisz, Szalai J., Lukács.

KTE (2. félidő): Lékai – Gál, Kis, Szalai G. – Puskás, Asztalos, Ludasi (Pantelisz), Jakab, Grünvald – Tóth, Lukács.

Gól: Ludasi (2), Csúri, Szalai J., Tóth

A találkozó után az akaszói Halászcsárdában látta vendégül a megyeszékhely harmadosztályú csapatát a szponzor, ahol szokás szerint kifogástalan halászlével, palóclevessel és túrós csuszával vártak minket. Endrődi Ferenc elégedettségét fejezte ki a vendégeknek az eddigi szereplésük és a mutatott játékuk kapcsán, emellett hasonlóan jó szereplést kívánt a folytatáshoz is a vacsora végén.

A hétvégén egyébként mind a két csapat pályára lép bajnoki mérkőzésen is, a kecskemétiek vasárnap az NB III.-ban hazai pályán a Szegedi VSE csapatát fogadják, a bő egy héttel ezelőtt edzőváltáson átesett akasztóiak pedig Kerekegyházán vendégeskednek szombat délután a megyei első osztályú bajnokság 10. fordulójában.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában