LABDARÚGÁS

2020.10.11. 10:43

A KTE NB I.-es, a KHTK NB II.-es ellenfelet kapott

Szombat este tartotta meg a Magyar Labdarúgó Szövetség a MOL Magyar Kupa 7. fordulójának a sorsolását. A két, még versenyben lévő Bács-Kiskun megyei csapat erős ellenfeleket kapott.

Vincze Miklós

A MOL Magyar kupa 2020/21-es kiírásában az első országos forduló után két Bács-Kiskun megyei csapat maradt állva. A Magyar Labdarúgó Szövetség szombaton sorsolta ki a 7. forduló párosítását. Az NB III. Közép csoportjában jelenleg a 3. helyen tanyázó Kecskeméti TE HUFBAU első osztályú ellenfelet kapott, a Kisvárda Master Good személyében, tehát a kecskemétiek riválisa két osztállyal magasabban szerepel az idei kiírásban, ráadásul nem is akárhogyan állnak az NB I-ben, hiszen jelen pillanatban a negyedik helyen állnak.

Abból a szempontból, hogy két osztállyal magasabb ellenfelet kapott, semmivel sem maradt le a megyeszékhely csapata mögött a másik, még versenyben lévő Bács-Kiskun megyei együttes sem, Némedi Norbert együttese, a Kiskunfélegyházi HTK ugyanis NB II.-es ellenfelet kapott, a Dorogi FC-t. A Dorogi FC a másodosztályban tizenegy kör után négy győzelemmel, négy döntetlennel ás három vereséggel a 10. helyen tanyázik. A MOL Magyar Kupa 7. fordulójának a mérkőzéseit október 27. és október 29. között rendezik, tehát hétközi mérkőzéseken dől majd el a legjobb harminckettő közé jutás, a pontos kezdési időpontokat azonban majd csak később fogják kijelölni többek között a csapatok egymás közötti egyeztetése alapján.

Kecskeméti TE (NB III)–Kisvárda

Kiskunfélegyháza (Bács-Kiskun I.)–Dorogi FC (NB II)

A kiírás értelmében a MOL Magyar Kupa összes fordulójában egy mérkőzésen döntik el a csapatok a továbbjutást. Minden esetben az alacsonyabb osztályú klub a pályaválasztó, az NB I.-es csapatok legkorábban a nyolcaddöntőben találkozhatnak egymással.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában