Labdarúgás / galériával

2020.09.19. 20:06

Gázolt a Kecskeméti LC

A három mérkőzésből eddig mindössze egy pontot gyűjtött Kecskeméti LC a négy forduló után még pont nélküli Kiskunhalast fogadta a megyei első osztályú bajnokság 4. fordulójában.  A találkozón a sok helyzetet kidolgozó kecskemétiek fölényes győzelmet arattak.

Vincze Miklós

Fotó: Mediaworks

Már a második percben gólhelyzetbe került a hazai gárda, akkor Major jobbról, éles szögből eresztett meg egy kellemetlen löketet a hosszú sarok irányába, Faddi bravúrral hárított. Az 5. percben Bozsik végezhetett el középről, 24 méterről szabadrúgást. Gyertyának álcázott lövése nyomán zuhanóbombázóként fordult le a labda és tartott a léc alá, Faddi még kapufára tolta, a kipattanót azonban Major a hálóba fejelte, 1–0. A 17. percben Bozsik ívelt be szögletet, Faddi kibokszolta a labdát, balszerencséjére S. Juhász irányába, aki remek helyzetfelismeréssel kapásból, elegánsan ívelt a léc alá, 2–0. A 26. percben Csordás ugratta ki remek ütemben Bozsikot, aki középen kapura tört, és csak a kapussal szemben állva elegánsan a kapu bal oldalába helyezett, 3–0. A kiskunhalasiak ritkán jutottak el a kecskeméti 16-osig, s ha sikerült is nekik, komoly veszélyhelyzetet nem sikerült okozniuk. A 44. percben Major szerzett labdát, kapura tört, Faddi jó ütemben kiindulva mentett.

Vendégszurkolói szemmel nem volt könnyű az első félidő sem, hiszen a labdabirtoklásban nyomasztó volt a kecskeméti fölény, de az igazi gyötrelmek csak a második játékrész elején kezdődtek. A 48. percben Kőrös ugratta ki egy káprázatos ütemű indítással Majort, aki balról lőtt a vendégek kapujába, 4–0. Két percre rá Varga eresztett meg egy életerős lövést a 16-osról, Faddi vetődve védett, a kipattanóra azonban Bozsik csapott le, és juttatta nyolc méterről a kapuba a labdát, 5–0. Még mindig csak negyedóra telt el a második félidőből, amikor Major indult meg a félpályáról, nagy lendülettel szlalomozott a védők között, majd balról, 25 méterről óriási gólt ragasztott a hosszú sarokba, megszerezve ezzel csapata hatodik, saját maga harmadik gólját, 6–0-ra alakítva az állást. Egy percre rá a 16-os sarkáról majdnem ismételt, Faddi akkor bravúros vetődéssel mentette a lövést a hosszú sarok elől. Két percre rá Balázs lőtt néhány csel után 25 méterről, középről a bal alsóba, 7–0. Ezután a halasiaknak sikerült becsületgólt szerezniük, a 76. percben Fodor jobb oldali beadását követően Döbrentei lőtt a bal alsóba, 7–1. Egy percen belül visszaállították a különbséget a hazaiak, Szedmákot ugratták ki egy remek passzal, ő tíz méterről helyezett a kapuba, 8–1. A végeredményt Patvaros állította be, egy jobb oldali szabadrúgást hátragurítottak neki, ő pedig jobb belsővel elegánsan helyezett a léc alá, beállítva ezzel a 9–1-es végeredményt.

Nagy Lajos, A Kecskeméti LC edzője: – Az történt, amire számítottunk, hiszen tudtuk, hogy sok helyzetünk lesz a mai mérkőzésen. A mai napon a labdabirtoklás, helyzetkidolgozás terén is sikerült az ellenfelünk fölé nőnünk. Az eredmény véleményem szerint egyáltalán nem túlzott, ugyanakkor sok sikert kívánok a Kiskunhalasnak, mert öröm volt látni a sok fiatal játékost. Mi is sok fiatallal állunk ki hétről hétre, dolgozunk tovább, a jövő héten ismét szeretnénk nyerni, Tiszakécskén. Egyébként nem játszottunk ma sem jobban, mint az előző három mérkőzésünkön, csak ma sokkal jobb százalékkal használtuk ki az adódó helyzeteinket, mint az előző fordulókban.

Agócs Zoltán, a Kiskunhalasi FC edzője: – Ilyen rosszul futballozni még nem láttam a csapatot a szezon folyamán. A gyenge teljesítmények tekintetében egymást múlták alul a srácok. A két csapat között ma több osztálynyi különbség volt, motiváltságot a saját játékosaim körében nem nagyon tapasztaltam, sőt, többen sértődötten sétálgattak a pályán a saját hibájukat követően, és a másikban keresték a hibát. El kell gondolkodni mindenkinek a folytatást illetően azon, hogy ilyen hozzáállással van-e helye a megyei első osztályban.

Kecskeméti LC – FADDIKORR-Kiskunhalasi FC 9–1 (3–0)

Kecskemét 160 néző, vezette: Futó Tamás (Porkoláb Ferenc, Kovács Tamás)

Kecskeméti LC: Berta (Erdélyi 65.), – Csordás, Balázs, S. Juhász (Stein 65.), Varga (Tóth K. 59.), Patvaros, Szűcs (Módra 59.), Kőrös, Bozsik (Szedmák 65.), MAczelka, Major. Edző: Nagy Lajos.

Kiskunhalas: Faddi – Fenyvesi (Tóth Á. 46), Peic, Gyenizse T., Honfi B., Döbrentei, Ács (Lengyel G. 53.), Fodor, Tóth I. (Pocsai 53.), Honfi D. (Miskei 66.), Gyenizse B. (Sutka 72.).

Gól: Major az 5., a 48., és a 60., S. Juhász a 17., Bozsik a 26., az 50., Balázs a 63., Szedmák a 76., Patvaros a 89., illetve Döbrentei a 76. percben.

Sárga lap: Major a 70., ill. Fenyvesi a 41. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában