Horgászat

2020.08.15. 13:35

Emlékversenyt rendezett a bajai egyesület

Augusztus elején szervezték meg a meghívásos IV. Petrity György-emlékversenyt, melyen hat csapat 18 sporthorgásza küzdött a rekkenő hőségben a bajai Kék-tó partján.

Márton Anna

Az első három helyezett csapat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Márton Anna

A versenyre Szerbiából, Horgosról is érkezett egy baráti társaság, akik már évek óta visszatérnek a bajai horgászokhoz. Az egyesület évente megrendezi az emlékversenyt egykori elnökük tiszteletére. A 2017-ben alapított verseny vándorserlegét a győztes csapat egy évig birtokolja.

A megméretés három szektorban zajlott, minden csapat háromtagú volt, a versenyzők szektorokban elért helyezését összesítették, ez adta a végeredményt.

– A mezőny 38 kilogramm halat fogott összesen, átlagosan 2120 grammot. A haltartóba került halak túlnyomó részét néhány dekagrammos keszegek, küszök alkották, mellettük egy-egy kárász is szákba került, s különböző méretű törpeharcsák színesítették a fogást. A kánikulai meleg rányomta bélyegét a halak kapókedvére is – ismertette az eredményeket az egyesület elnöke.

A győztes ezúttal a Bajai Sporthorgász Egyesület volt négy helyezési számmal (9280 gramm), második helyen a Dombóvári Városi Horgász Egyesület végzett kilenc helyezési számmal (7460 gramm). A harmadik hely a Szeremlei Sporthorgász Egyesületnek jutott, amelynek a helyezési száma ugyancsak kilenc volt, de 840 grammal kevesebb halat fogtak, mint a dombóvári sporttársak. Az első három csapat serleget kapott és a tagok érmet akaszthattak a nyakukba. A győztes csapat ezenkívül elnyerte a vándorserleget is. Jutalmazták a legeredményesebb versenyzőt is.

– Karpjuk György bajai sporthorgász fogta a legtöbb halat a pályán, 3940 grammot. A díjakat Petrity György testvére, Petrity József, alias Capek adta át. Az eredményhirdetést követően a horgászok jó hangulatban fogyasztották el az ebédet. Azzal búcsúztak: jövőre újra, ugyanitt – tájékoztatott az elnök.

A Bajai Sporthorgász Egyesület jelenleg közel kétezer taggal büszkélkedhet, elnöke, Bálindt Zoltán tízévesen ismerkedett meg a horgászat szépségével. A horgászat szeretete és kisgyerekkorában a gyermek­horgászversenyeken megízlelt siker, a halfogás öröme, a győzelem érzése volt, ami itt tartotta hosszú éveken át.

Az első három helyezett csapat
Fotó: Márton Anna / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában