labdarúgás / galériával

2020.08.16. 17:43

Büntetőkkel jutott tovább a Kiskunfélegyháza

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában két megyei I. osztályú csapat játszott egymással, a Kiskunfélegyháza a Jánoshalmát fogadta.

Szentirmay Tamás

A hazai szurkolók nagyon várták már, hogy láthassák kedvenceiket, mert öt hónapja nem játszottak otthon tétmérkőzést. Az elmúlt évi bajnoksághoz képest Némedi Norbert edző alaposan felforgatta a csapatot, több fiatalnak adott játéklehetőséget. A másik oldalon Florin Nenad is változtatott a játékoskeretén. A találkozó elején a vendégek támadtak többet, de igazából nem veszélyeztették Oroszi kapuját. A hazaiak kontrákra alapoztak, így próbáltak volna eredményt elérni. Egy ilyen ellentámadás után, a 28. percben Füstösnek kellett a léc alól kitolnia a labdát. Az első játékrészben több említésre méltó esemény nem is történt.

A második félidőben a kiskunfélegyháziak vették át a játék irányítását. Ez abban mutatkozott meg, hogy több alkalommal kerültek a jánoshalmi kapu elé, mégis a jánoshalmiak előtt adódott egy hatalmas helyzet az 54. percben, amikor Jesic egy méterről a kapu fölé lőtt. A másik oldalon Valkai hatalmas lövését tornázta ki Füstös a léc alól a 64. percben. A csereként beállt Stojanovic Veljko 78. percben leadott lövése kevéssel ment a jobb alsó sarok mellé. A 85. percben Bábel és Stojanovic Veljko kakaskodott egymással, amiért mind a ketten sárgalapot kaptak. A 88. percben eldönthette volna a mérkőzést a Jánoshalma, de szabadrúgásból csak a kapufát találták el. A rendes játékidőben nem esett gól, ezért büntetők következtek. A hazaiak közül Tóth István, Nagy Dániel, Nagy Viktor, Valkai és Szabó Dávid volt eredményes, míg a vendégeknél Maravic, Stojanovic Veljko, Szabó Szilárd, és Balázs Dávid. Vuckovic lövését kivédte Oroszi, így 5–4-es eredménnyel a Kiskunfélegyháza jutott tovább.

Némedi Norbert: „Volt mozgás a játékoskeretünkben, az új labdarúgókat be kellett illeszteni. Változtattunk azon a taktikán is, amit a Félegyháza játszott évekig. Persze az egy hosszú folyamat, mire ezt megtanulják a játékosok, de vannak biztató jelek. Reméljük, hogy a bajnokságban ez majd megmutatkozik. Ez a találkozó az utolsó felkészülési mérkőzése volt mind a két csapatnak a bajnokság megkezdése előtt. Két jó gárda találkozott most, akik az elmúlt bajnokságban is versenyt futottak egymással. Nagyon jó mérkőzést láthattak a szurkolók, amely a végletekig kiélezett volt. Akadtak olyan szakaszok, amikor mi voltunk jobbak, de a végén a Jánoshalmának is voltak helyzeteik, amikből gólt tudtak volna elérni. Gratulálok mind a két társaságnak! A tizenegyes párbaj már egyfajta idegi játék is. Örülök annak, hogy továbbjutottunk.”

Florin Nenad: „Kiskunfélegyházával mindig szoros meccseket vívunk. Sajnálom a fiúkat, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy nyerjünk. A mérkőzés végén csak kapufát rúgtunk, és az egyik tizenegyesnél a kapusunk a kapufára tolta a labdát, de onnan bepattant. Az első félidőben a félegyháziak jobbak voltak, hosszú labdákkal kísérleteztek, de a mi fiatal csaptunk is próbálkozott, sajnos ez ma nem volt elég arra, hogy nyerjünk. A szerencse most nem állt mellénk. Minden volt a játékban: ütközés, iram, jó játék. Gratulálok Némedi barátomnak, hogy továbbjutottak!”

Kiskunfélegyházi HTK – Jánoshalmi FC 0–0 büntetőkkel 5–4

Kiskunfélegyháza, 150 néző. Vezette: Hagymási Attila (Katona György, Kiss Dominik)

KHTK: Oroszi V. – Horváth B., Urbán, Valkai, Oroszi D., Nagy V., Szabó D., Kulcsár (Ábel 76.), Tóth I., Bálint (Nagy D. 66.), Palásti. Edző: Némedi Norbert

Jánoshalma: Füstös – Szabó Sz., Balázs D., Ikotic (Stojanovic V. 35.), Stojanovic M. (Vuckovic 75.), Jesic, Kiss B., Farkas, Maravic, Babic, Nagy D. Edző: Folirin Nenad.

Gólszerző: Tóth I., Szabó D., Nagy V., Valkai, Nagy D., ill. Maravic, Stojanovic V., Bakázs, Szabó Sz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában