Labdarúgás

2020.07.09. 17:06

Elkészültek a megyei felnőtt bajnokságok csoportbeosztásai

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun-Megyei Igazgatóságának versenybizottsága a szerda délutáni ülésén a beérkezett nevezések elbírálását követően elkészítette a 2020/21-es idényre a megyei első, másod-, és harmadosztály csoportbeosztásait.

Vincze Miklós

A solti csapat

Forrás: Vincze Miklós

A megyei bajnokság csoportbeosztását ritkán szokta kiemelt figyelem kísérni, az idén azonban ez sem úgy van, ahogy átlagos esztendőkben. A koronavírus-járvány miatti kiesés okán sokan féltették a mezőnyt abban a tekintetben, hogy talán túl sok lesz a visszalépés, ez az oka annak, hogy az idei esztendőben a szokásosnál nagyobb érdeklődés övezi már a bajnokságba nevezett csapatok listáját is. Aki aggódott a megyei labdarúgás potenciális összeomlása miatt, az a frissen elkészült lajstrom láttán megnyugodhat, a létszámukat tekintve csekély mértékű változások tapasztalhatók a csoportokban az előző évhez képest.

A megyei első osztályban a jelenlegi állás szerint ugyanaz a tizenöt egyesület vág neki a bajnoki küzdelmeknek, amelyek tavaly ilyenkor rajtoltak. A megyei másodosztály Déli csoportjának a létszáma eggyel változott. Bár ketten távoztak a csoportból, hiszen a Bajai LC és a Hercegszántó is a megye háromba nevezett, a Kalocsa viszont elindította a Déli csoportban a tavaly még a harmadik vonalban vitézkedő második csapatát, a Méhecskéket, ezért csökkent csak eggyel a létszám. A megye kettő Északi csoportjának a létszáma kettővel gyarapodott, ugyanis két megye hármas csapat, a Csólyospálos és a Solti FC is élt a feljebb lépés lehetőségével, és mindkét egyesület a megye kettő Északi csoportjába kapott besorolást.

A megye három Déli csoportjának létszáma a tavalyi tizenháromról tizennégyre nőtt. Ebből a csoportból a Közép csoportba került át a Kunfehértó és a Balotaszállás, érkezett ugyanakkor a megye kettőből a Bajai LC, a Hercegszántó, és itt indul a Bácsalmás ősszel indítandó második csapata is. A megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjának létszáma változatlan maradt, változás azonban itt is volt. Az idén nem nevezett a bajnokságba sem a Ballószög, sem az Orgovány, viszont ebbe a csoportba került át a Jászszentlászló, no meg ide sorolták a Szabadszállás kettőt, amelyet az idén indított el a szabadszállási klub. Az indulók száma a Közép csoportban sem módosult, a mezőny összetétele azonban négy ponton is. A Csólyospálos följebb lépett, a Jászszentlászló másik csoportba került, a Kiskunhalasi FC II és a Kiskunhalasi Spartacus pedig nem nevezett. Érkezett ugyanakkor a Déli csoportból a Balotaszállás és a Kunfehértó, itt indul a Kiskunhalasi Szilády és a foci térképére visszatérő Csengőd. A harmadik liga Nyugati csoportjában kettővel csökkent a létszám, miután a kalocsai Méhecskék SE feljebb nevezett, a Foktő pedig nem indul.

Mind a három osztály, tehát a megyei első, a másod-, és a harmadosztály küzdelmei az augusztus 22-23-i hétvégén rajtolnak el. A Magyar Kupa megyei első fordulójának mérkőzéseit az augusztus 1-2-i hétvégén vívják meg a kupában érintett csapatok, hogy pontosan mely klubok és milyen párosításban, az a jövő héten fog kiderülni, a kupasorsolást ugyanis a megyei igazgatóság július 15-én tartja meg.

Megyei első osztály, 15 csapat: Akasztó FC, Bácsalmási PVSE, Harta SE, Jánoshalmi FC, Kalocsai FC, Kecel FC, Kecskeméti LC, Kerekegyházi SE, Kiskőrösi LC, Kiskunfélegyházi HTK, Faddikorr-Kiskunhalasi FC, Lajosmizsei VLC, Soltvadkerti TE, Szabadszállási SE, Tiszakécskei LC II.

Megyei másodosztály, déli csoport, 13 csapat: Bácsborsódi SK, Borotai SE, Dunagyöngye SK, Dusnok KSE, Érsekcsanádi KSKE, Géderlaki KSE, Hajós FC, Kunbajai SE, Méhecskék SE Kalocsa, Mélykúti SE, Nemesnádudvari KSE, Sükösd SC, Tompai SE.

A solti csapat
Fotó: Vincze Miklós

Megyei másodosztály, Északi csoport, 13 csapat: Csólyospálos FSE, Izsáki Sárfehér SE, Kerekegyházi SE II., Kiskunfélegyházi HTK II., Kiskunmajsai FC, Kunszállás SE, Lakiteleki TE, Nyárlőrinci LSC, Pálmonostora SE, SC Hírös-Ép, Solti FC, Tiszaalpári SE, Vasutas SK.

Megyei harmadosztály, Déli csoport, 14 csapat: Bajai LC, Bácsalmási PVSE II., Bácsbokodi SK, Bácska SE Vaskút, Dunagyöngye SK II., Felsőszentiváni SK, Garai KSE, Hercegszántói FC, Híd SC, Kelebia KNSK, Kenderes SE Bátmonostor, Kisszállási SC, Madarasi SE, Tataháza SE.

Megyei harmadosztály, Északi csoport, 13 csapat: Ágasegyháza SE, Bugac KSE, Fülöpjakabi SE, Fülöpszállási SE, Helvéciai SE, Jakabszállás KSE, Jászszentlászlói SE, Katonatelepi SE, Ladánybenei LC, Szabadszállási SE II., Szanki Olajbányász SE, Tiszaug KSE, Városföldi SE.

Megyei harmadosztály, Közép csoport. 14 csapat: Akasztó FC II., Balotaszállás FC, Bócsai BL SE, Császártöltési EFSK, Csengődi SE, Kaskantyúi FSE, Kecel FC II., Kecel Senior FC, Kiskőrösi LC II., Kiskunhalasi Szilády RFC, Kunfehértó KSE, Soltvadkerti TE II., Tabdi KSE, Tázlári FC.

Megyei harmadosztály, Nyugati csoport, 12 csapat: Apostag KSE, Bátyai SE, Dunapataji KSE, Dunaszentbenedek KSE, Dunavecsei SE, Fajszi SE, Homokmégy KSE, Miklósi GYFE, Szakmári KSE, Szentmárton SE, Tass KSE, Uszód KSE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában