labdarúgás

2020.05.22. 07:00

Az MLSZ döntésére várnak Tiszakécskén

Továbbra is edzésben vannak a Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai. Várják, hogy végleg eldőljön, melyik osztályban folytathatják a következő bajnokságot.

Szentirmay Tamás

A Duna Aszfalt Tiszakécske LC játékosai még nem tudják, hogy melyik osztályba készülnek

Forrás: Szentirmay Tamás

Június 2-ig kell a pótlicenceket beadni a kluboknak, addig minden egyesület eldöntheti, hogy melyik osztályt tudja vállalni. Ezt követően dönti el – várhatóan június végére – a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) illetékes bizottsága az osztályba sorolást. Addig sem a Szentlőrinc (a legjobb második helyezett az NB III.-ban), sem pedig a Tiszakécske (a legjobb kieső az NB II.-ből) nem tudhatja, hogy melyikük szerepelhet a második vonalban.

A Tisza-parti kisváros labdarúgói között vannak olyanok, akik az NB III.-at nem akarják vállalni, de olyanok is, akik viszont a másodosztályban nem szeretnének szerepelni. A június végi időpontnál korábban akkor dőlhet el a TLC sorsa, ha a szentlőrinciek bejelentik, hogy nem vállalják a magasabb osztályt, vagy egy NB II.-es gárda lép vissza az indulástól.

Információink szerint a jelenlegi NB II.-es csapatok közül a legnagyobb bajban a Siófok van. Elképzelhető, hogy nem tudja a másodosztályt vállalni az élmezőnyhöz tartozó klub. Tehát továbbra is képlékeny, kik szerepelnek a következő bajnokságban az NB II.-ben, amiről korábban azt lehetett hallani, hogy kétcsoportos lesz, míg az NB III. négycsoportos. Utóbbit a szövetség cáfolta.

Jelenleg a klubok többsége keresi a szponzorokat a következő bajnoki szezonra, de szerencsére Tiszakécskén ilyenre nincs szükség, biztos lábakon áll a klub. Az edzések folytatódtak, jól érzik magukat a labdarúgók, csak a bizonytalanságot viselik kicsit nehezen, azt, hogy nem tudják, melyik osztályban kezdik a következő idényt.

A Duna Aszfalt Tiszakécskei LC játékosai még nem tudják, hogy melyik osztályba készülnek
Fotó: Szentirmay Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában