Labdarúgás

2020.02.29. 19:56

Döntetlenre végzett a Kerek és a Kécske

Két, a tavaszi rajton győztes csapat találkozott a kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban, a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 17. fordulójában, a Kerekegyháza és a Duna Aszfalt TLC. A párját ritkító iramú mérkőzésen a hatalmasat küzdő csapatok megosztoztak a pontokon.

Vincze Miklós

Szavatartónak bizonyult a két vezetőedző, a kerekiek trénere, Komonyi Gábor, és a kécskei mester, Bagi Gábor, ugyanis előzetesen eredményt egyikük sem jósolt, azt viszont kijelentették, hogy a semleges szurkolók számára is szórakoztató mérkőzést képes vívni egy mással a két gárda. Így is lett.

Elképesztő iramban kezdődött a találkozó, mintha nem is megye egyes mérkőzést látott volna a szurkolótábor. A hatalmas száguldás kiegyenlített játékot hozott, mígnem aztán a 21. percben egy ártalmatlannak tűnő kereki támadás zárása után a kécskei Szabó Dávid az alapvonaltól a saját 16-osán belülre, azaz befelé indult meg a labdával, ami eleve hiba, arra viszont nem számíthatott, hogy el is csúszik. Márpedig ez történt, így Supkát találta meg a labda, akinek nem volt nehéz dolga, tíz méterről bombázhatott a vendégek kapujának a bal oldalába, 1–0. Folytatódott a flúgos futam, hol az egyik, hol a másik 16-os előtt birkóztak a felek, helyzet kevés alakult ki. A 40. percben aztán a hazai Bashiri iramodhatott meg egy jó indítással a jobb oldalon, végigszáguldott a térfélen, és végül jobb oldalról, 15 méterről a kapuba bombázott, 2–0.

A félidőben nem sokan fogadtak volna a kécskei pontszerzésre, ez a vélemény azonban hamar változott, a kék-sárgák ugyanis képesek voltak fokozni a tempót, érezhető volt, hogy nem adták föl a pontszerzés reményét. Mezőfölénybe is kerültek, és bár a nagy nyomás magában hordozta a kockázatát, hogy a kerekiek egy kontrával végleg bebiztosíthatják a győzelmet, igazán veszélyes kontrát nem sikerült vezetniük a hazaiaknak. Még egy les miatt érvénytelenített gól sem szegte a kécskeiek kedvét, akiknek az erőfeszítéseit a 78. percben koronázta először siker. Egy bal oldali szögletet követően a röviden kifejelt labdát Tóth Kristóf bombázta tíz méterről, jobbról a hazai kapuba, 2–1. Három percre rá szinte lemásolták a koreográfiát, ismét a bal oldalról végezhetett el szögletet a Kécske, ezúttal a második kipattanó labdát durrantotta Szabó Ádám szintén kicsit jobbról, szintén jó tíz méterről a kapu bal oldalába, 2–2. Ekkor megszólalt a kécskei kórus is, bizonyítva hogy nem csak kereki drukkerek szoronganak az oldalvonal mellett. A hátralévő időben aztán hol ez, hol az a csapat támadott, eldőlhetett volna bármelyik fél javára a mérkőzés. Igazi ziccert kialakítaniuk azonban már nem sikerült a csapatoknak, bár a kécskei hálóőr, Baráth Bence egy-egy bravúrt még bemutatott Kis Richárd cimbalomszögből leadott lövése után, majd egy kapu előtti kavarodást követően is. Így aztán maradt a döntetlen azon a mérkőzésen, amelyen a teljesítmény alapján mindkét csapat akár három pontot is megérdemelt volna.

Komonyi Gábor, a Kerekegyháza edzője: – Kiegyensúlyozott játékkal indult a mérkőzés, aztán szemfülességünknek és agresszivitásunknak köszönhetően sikerült megszereznünk a vezetést. Türelmesen, okosan játszottunk, aztán egy újabb hibát kihasználva kettőre növeltük az előnyt. A szünetben figyelmeztettük a fiúkat, hogy nincs megnyerve a meccs. A második játékrészben annak ellenére, hogy akkor már nem játszottunk olyan jól, mint az elsőben, némileg váratlanul, véleményem szerint vitatható ítéleteket követően előbb szépített, majd egyenlített az ellenfél. A végén bármerre billenhetett volna a mérleg. 2–0-s vezetés után azért csalódás, hogy elhullajtottunk két pontot, meg kell tanulnunk kilencven percig koncentrálni.

Bagi Gábor, a Duna Aszfalt TLC edzője: – Az első félidőben ajándékoztunk két gólt az ellenfélnek, és sajnos nem a saját játékunkat játszottuk. A szünetben átbeszéltük a dolgokat a fiúkkal, kicsit módosítottunk a felálláson, és a második játékrészben már azt játszottuk, amit megszokhattak tőlünk a szurkolók. Többet érdemeltünk volna, ám mivel két ellentétes félidőt láthattak a nézők, talán igazságos a döntetlen, bár érzésem szerint ellenféltől kapott labdát követően tévesen érvénytelenítették les címén az egyik gólunkat.

Kerekegyházi SE–Duna Aszfalt TLC II. 2–2 (0–0)

Kecskemét, 200 néző, vezette: Vörös Gábor (Molnár Alex, Juhász Andor)

Kerekegyháza: Házi – Farkas, Supka (Kunsági 73.), Kovács P., Treiber, Kis R., Bashiri, Kemenczés, Sörös, Gáspár (Malecz 83.), Szász. Edző: Komonyi gábor.

Duna Aszfalt TLC: Baráth – Benkó (Pácsa 31.), Domonics (Holecz 90.), Tóth B. (Dóka Á. 46.), Szabó D., Dóka D., István, Illés (Szabó Á. 66.), Kocsis, Tóth K., Hoffmann. Edző: Bagi Gábor

Gól: Supka a 21., Bashiri 41., ill. Tóth K. a 78., Szabó Á. a 81. percben.

Sárga lap: Kis R. 44., Farkas 84., Kunsági 91., ill. Szabó D. 55., István 71., Dóka Á. 85., Tóth K. 90., Dóka D. 92. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában