Labdarúgás - megye I.

2019.11.10. 13:03

Nagy küzdelemben diadalmaskodott az akasztói szív

A Lajosmizse az Akasztót fogadta a megyei első osztályú bajnokság őszi utolsó előtti fordulójában. Előzőleg a hazai csapat tűnt az esélyesebbnek, viszont a két gárda évek óta rendre szoros mérkőzést vívott egymással. Nem volt ez máshogy ezúttal sem, de a szoros mérkőzésen ezúttal a vendégek szerezték meg a három pontot.

Vincze Miklós

Jobban nemigen lehet kezdeni egy idegenbeli mérkőzést, mint ahogy az Akasztó tette. Cebei szerzett labdát a hazai térfélen, és egy Kerekessel lefolytatott kényszerítőt követően már gólhelyzetbe is került, és balról, 12 méterről a kivetődő Lord mellett a bal alsóba helyezett, 1–0. A 9. percben Kerekes került gólhelyzetbe, Lord ezúttal menteni tudott. Az első negyedórát követően mezőnyfölénybe került a hazai gárda, a 23. percben ki is egyenlítettek. Kiss László bal oldali szögletét követően Rapi ugrott a tömegben a legmagasabbra, és a felhők közül lefejelte a gólvonalra a labdát, amely onnan a kapu bal oldalába vágódott, 1–1. Maradt az enyhe hazai fölény, a legnagyobb ziccer azonban a 40. percben a hazai kapu előtt alakult ki, ám akkor a kitörő Kerekes a kivetődő Lord mellett mellé lőtt. Három percre rá Kiss László a kezdőkört jelző vonalról küldött meg egy nagy lövést a vendégek kapujára, Piránszki a léc alól tornászta szögletre a labdát.

A második játékrészben Szabó Zsolt veszélyeztetett mindjárt kétszer is, előbb egy 25 méteres szabadrúgásból küldte a jobb alsó sarok irányába a labdát, amelyet Lord hárított bravúrral, majd akcióból lőtt a jobb alsó sarok mellé. Hullámzó volt a játék, hol ez, hol az a gárda dominált, küzdöttek becsülettel, ám a végrehajtásokba sok hiba csúszott.

A 84. percben aztán eldőlt a mérkőzés. A remek ütemben kiugró Szabó Zsolt kapott egy jó labdát, egy védőt kicselezett, és végül tíz méterről, balról a kivetődő Lord alatt az alsó sarokba helyezett, 1–2. Minden egy lapra feltéve rohamozott a hazai gárda, a legnagyobb ziccert a 89. percben hagyta ki, akkor Kiss László ívelte előre a labdát, Simtchatcha ugrott a legmagasabbra, a bal alsó sarok irányába megküldött fejese azonban centiméterekkel, de elkerülte a kaput. A 92. percben egy vendég kontra során Cebei durrantott a hazai kapura jobbról, Lord a kapufa segítségével hárított. Nem túl magas színvonalú, de végig éles és kiegyenlített, a lefújásig izgalmakat hozó mérkőzésen megérdemelt vendéggyőzelem született.

Lajosmizsei VLC–Akasztó FC 1–2 (1–1)

Lajosmizse, 200 néző, v.: Kiss László (Berger Tibor, Bata Attila).

Lajosmizse: Lord – Marton (Sipos 65.), Fekete, Borsos (Bán 7.), Árva (Dóka Z. 88.), Kiss L., Rapi, Simtchatcha, Palotai, Treiber, Juhász (Rontó 75.). Játékos-edző: Árva Zsolt.

Akasztó: Piránszki – Biber J. (Bánszki 46.), Patai G., Tratter, Kerekes (Tóth R. 89.), Kudron (Lázár 75.), Juhász, Szabó Zs., Cebei, Vincze, Patai B. Edző: Szrenkó István.

Gól: Rapi 26., ill. Cebei 2., Szabó Zs 84. perc.

Sárga lap: Kerekes 79., Bánszki 83. perc-

Ifi eredmény: 10–1

Árva Zsolt: – Előzőleg azt ígértem, hogy mindent megteszünk majd a győzelemért, hogy küzdeni fogunk azért, hogy a nézőink ne legyenek csalódottak, de most a legfőképpen én vagyok csalódott, méghozzá mérhetetlenül, mert többet vártam a csapatomtól.,

Szrenkó István: – Először is gratulálok a csapatomnak, hiszen az elmúlt időszak nehézségei után végre sikerült egy győztes meccset játszanunk. A múlt heti mérkőzésen már éreztem azt, hogy a fiúk maximálisan odatették magukat, hiszen a Félegyháza ellen – dacára annak, hogy a sok sérülés miatt tartalékosak vagyunk – jól játszottunk. Ma ezen a mély talajú pályán nagyot küzdöttünk és kiharcoltuk a győzelmet. Úgy érzem, hogy meg is érdemeltük, hiszen több helyzetünk volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában