Labdarúgás - megye I.

2019.11.13. 11:08

Kár, hogy lassacskán vége az idénynek

Egyre izgalmasabb fordulókat hozott a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idénye, minden forduló annyi csemegét szállított, hogy a szurkolók szinte sajnálják, hogy hamarosan vége az őszi idénynek.

Vincze Miklós

A kereki csapatkapitány, Farkas István (balra) veszélyezteti Meggyes kapuját

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A csapatok mögött álló 14. fordulóban is volt érdekesség bőven. Kerekegyházán puskaporos volt a levegő, Lajosmizsén küzdöttek és küszködtek a csapatok, Kecskeméten pedig brillírozott a KHTK és a Szállás.

Igazi presztízsmérkőzésnek számított a két megye egyes újonc, a Kerekegyházi SE és a Kecskeméti LC hétvégi összecsapása, hiszen a hazaiakhoz jelentős kontingens igazolt át a nyáron Kecskemétről. Ennek megfelelően nagy küzdelmet, paprikás hangulatot és végül hazai győzelmet hozott a találkozó. És bár nem sok jót ígért a kereki oroszlánbarlang a kecskemétiek számára, Nagy Lajos fiai azonban állták a sarat. Voltak helyzetek itt is, ott is, majd miután a Kerekegyháza elkezdett mezőnyfölénybe kerülni, a 28. percben megszerezte a vezetést a Kecskeméti LC: Szűcs érkezett remek ütemben egy ívelésre, levette a labdát, majd elegánsan helyezett Házi mellett a kapuba, 0–1. A kerekiek azt tették, amit egy ilyen kiélezett meccsen muszáj tenni, hogy ne mérgesedjen el hazai szempontból a helyzet, egyenlítettek. Gavula kapott labdát a 16-oson belül, elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt a hazaiak javára. Sallai, az ítélet-végrehajtó nem hibázott, 1–1.

A második játékrészben is óriási küzdelem folyt, a 70. percben aztán megszerezték a hazaiak a vezetést. Bashiri nyargalt el a szélen, majd lőtt bombagólt, 2–1. A kecskemétiek is a jelen helyzetben az egyetlen kézenfekvő megoldást választották, minden erejükkel igyekeztek egyenlíteni. Csak helyzetig jutottak, a hazaiak pedig egy kontrából a lefújás előtt Kovács Péter révén bebiztosították a győzelmet, 3–1. Megérdemelt a hazai siker, de a hírös városiak is felvették a kesztyűt azon a pályán, ahonnan több csapat gólzáporos vereséggel távozott, és ahonnan eleddig csak a Lajosmizse volt képes pontot rabolni.

A Lajosmizse az Akasztót fogadta a hétvégén. Előzőleg a hazai csapat tűnt az esélyesebbnek, viszont a két gárda évek óta rendre szoros mérkőzést vív egymással. Nem volt ez máshogy ezúttal sem.

Jobban nemigen lehet kezdeni egy idegenbeli mérkőzést, mint ahogy az Akasztó tette. Cebei szerzett labdát a hazai térfélen, és egy Kerekessel lefolytatott kényszerítőt követően már gólhelyzetbe is került, és balról, 12 méterről a kivetődő Lord mellett a bal alsóba helyezett, 1–0. A 9. percben Kerekes került gólhelyzetbe, Lord ezúttal menteni tudott. Az első negyedórát követően mezőnyfölénybe került a hazai gárda, a 23. percben ki is egyenlítettek. Kiss László bal oldali szögletét követően Rapi ugrott a tömegben a legmagasabbra, és a felhők közül lefejelte a gólvonalra a labdát, amely onnan a kapu bal oldalába vágódott, 1–1. Maradt az enyhe hazai fölény, a legnagyobb ziccer mégis a hazai kapu előtt alakult ki a 40. percben, ám a kitörő Kerekes mellé lőtt. Három percre rá Kiss László a kezdőkört jelző vonalról küldött meg egy nagy lövést a vendégek kapujára, Piránszki a léc alól tornászta szögletre a labdát.

A második játékrészben Szabó Zsolt veszélyeztetett mindjárt kétszer is, előbb egy 25 méteres szabadrúgásból küldte a jobb alsó sarok irányába a labdát – Lord hárított bravúrral –, majd akcióból lőtt a jobb alsó sarok mellé. Hullámzó volt a játék, hol ez, hol az a gárda dominált, küzdöttek becsülettel, ám a végrehajtásokba sok hiba csúszott. A 84. percben aztán eldőlt a mérkőzés. A remek ütemben kiugró Szabó Zsolt kapott egy jó labdát, egy védőt kicselezett, és végül tíz méterről, balról a kivetődő Lord alatt az alsó sarokba helyezett, 1–2. Mindent egy lapra feltéve rohamozott a hazai gárda, a legnagyobb ziccert a 89. percben hagyta ki, akkor Kiss László ívelte előre a labdát, Simtchatcha ugrott a legmagasabbra, a bal alsó sarok irányába megküldött fejese azonban centiméterekkel, de elkerülte a kaput. A 92. percben egy vendégkontra során Cebei durrantott a hazai kapura jobbról, Lord a kapufa segítségével hárított. A nem túl magas színvonalú, de végig éles és kiegyenlített, a lefújásig izgalmakat hozó mérkőzésen megérdemelt vendéggyőzelem született.

A Kiskunfélegyházi HTK az esősre fordult időjárás miatt Kecskeméten, a Műkertvárosi műfüves pályán fogadta – villanyfényes mérkőzésen – a Szabadszállást. A két csapat magas színvonalú, helyenként szédítő tempójú, izgalmas mérkőzésen osztozott meg a pontokon.

Először a Szabadszállás veszélyeztetett, a 2. percbe Gáspár került lövőhelyzetbe, irtózatos erejű, a kapu jobb oldalába tartó, félmagas löketét azonban Oroszi hárította. Szédítő tempóban indult a mérkőzés, amelyen mindkét csapat szurkolói megjelentek, és az első kérdés az volt, hogy vajon meddig bírják a csapatok a szinte játékmegszakítás nélküli, jégkorongmeccsekre emlékeztető száguldást. Hát bírták. Az első játékrészben csak háromszor állt a játék, egyszer egy vendégjátékost ápoltak, kétszer pedig egy hazai szabadrúgás miatt, amelyen – a mérkőzés kiélezettségét tekintve – érthető alapossággal állítgatta a sorfalat a vendéggárda, hiszen látszott: a mérkőzésen a legkisebb hiba is végzetes lehet. Helyzet alig-alig alakult ki, maradt a száguldás. A 32.percben Máruska lőhetett jobbról kapura, kellemetlen lövését Oroszi lábbal rúgta ki. A 38. percben Koncz unhatta meg, hogy kevés a ziccer, 40 méterről, futtából irtózatos bombát eresztett meg a vendégkapu irányába. A labda a léc alá tartott, Némethnek minden tudására szüksége volt ahhoz, hogy szögletre tisztázzon.

A kereki csapatkapitány, Farkas István (balra) veszélyezteti Meggyes kapuját
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

A képlet a második játékrészben sem változott, folytatódott a száguldás. A 63. percben Bajusz tört előre a bal oldalon, beadását követően Máruska került lövőhelyzetbe, és jobbról, 15 méterről óriási lövést küldött meg a kapura, a labda azonban a felső lécen csattant. Nem akartak lemaradni a hazaiak sem, öt percre rá Nagy Viktor juttatta egy közvetítő segítségével Koncz Zsolt elé a labdát, aki ballal, akárcsak Máruska a másik oldalon, kis híján kettétörte a keresztlécet. Amikor már elkönyvelte a szurkolósereg, hogy gól itt már nemigen lesz, Kotliár húzta meg a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre lőtt, és az érkező Máruskának már csak az üres kapuba kellett passzolnia, 0–1. Ezt követően óriási nyomás alá helyezte a KHTK a vendégek kapuját, akik hősiesen, nagy koncentrációval tartották az eredményt. A 75. percben Tököli ziccerből balról még mellé helyezett, a 89. percben azonban kapitulált a vendégvédelem. Koncz ívelte előre jobbról, a félpálya közeléből a labdát, és a legmagasabbra ugró Valkai a jobb alsó sarokba fejelt, 1–1. Az öt perc hosszabbítás is elképesztő izgalmakat hozott, látszott, hogy a KHTK nem elégedett meg az egyenlítéssel, hanem győzni akar, az eredmény azonban már nem változott. A pontosztozkodás igazságosnak tűnt az NB-s színvonalat hozó rangadón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában