kosárlabda

2019.05.05. 12:40

Egy lépésre a feljutástól a Bajai Bácska

Egyetlen párharcot kell megnyernie a Bajai Bácska FKE csapatának ahhoz, hogy jövőre egy osztállyal magasabban, a férfi NB I/B Piros csoportjában küzdhessen. Cservék Csaba tanítványai szombat este magabiztosan nyerték az első felvonást.

Vincze Miklós

Szombat este az NB I/B Zöld csoportjának a rájátszásában lejátszotta az első döntőbe jutásért vívott mérkőzését a Bajai Bácska. A hazaiak kezdték pontosabban a mérkőzést, az első negyedben hat pontos előnyre sikerült szert tenniük Cservék Csaba tanítványainak. Hiába volt azonban a hazai előny, a vendégek nem adták fel, és a második etapban egy 9–0-ás futásnak köszönhetően átvették a vezetést, és a félidőben hárompontos vendégvezetéssel vonultak pihenőre a csapatok.

A nagyszünet után aztán a Bajai Bácska percei következtek, egy 22–2-es hazai rohamnak köszönhetően már ismét a Sugó partiaknál volt az előny, a harmadik negyedet végül 27–6 arányban húzták be a hazaiak. 60–42-es állásnál kezdték meg a negyedik felvonást, és az előnyt végig megtartva, magabiztosan nyerték a döntőbe jutás első felvonását. Folytatás szerdán, Óbudán.

Bajai Bácska FKE – Óbudai Kaszások 73-55 (20-14, 13-22, 27-6, 13-13)

Baja: Pongó 13., Jakab 12, Nagy D. 11, Vukicevic 14, Pálkerti 2. Csere: Goldring 4, Kovács B. 13, Ágfalvi 4, Kővágó-Laska. Vezetőedző: Cservék Csaba.

Fotó: Pulai Zsóka

– Megtettük az első lépést a döntőbe jutásért – jelentette ki a mérkőzést követően a hazaiak mestere, Cservék Csaba. – Jól kezdtünk, ám a második negyedben sajnos könnyű kosarakat kaptunk, abban az időszakban a védekezésben nem értettük meg egymást. A félidő után már az elvárt agresszív védekezést mutattuk, ennek köszönhetően is tudtunk elöl könnyű kosarakat dobni. Egy nagyon jó ellenféllel játszottunk, gratulálok a vendég csapatnak.

– Gratulálok a Bajának, főleg a harmadik negyedben nagyon összeszedett kosárlabdát játszottak – nyilatkozta a vendégek mestere, Saeed Armaghani. – Úgy gondolom, hogy mi az első két negyedben tudtunk lépést tartani. Sajnos a folytatásban az első öt percben nem tudtuk azt a teljesíteni, ahogy befejeztük. Megyünk tovább, megpróbáljuk otthon megnyerni a meccset és újra Bajára jönni.

Ezek is érdekelhetik