kosárlabda

2019.05.18. 08:58

A bajnoki aranyért harcol a Baja

Az idei szezon végjátéka következik a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában, amelyből a Bajai Bácska FKE már azzal kivívta a feljutást, hogy bejutott a rájátszás döntőjébe.

Vincze Miklós

A Bajai Bácska férfi kosarasai az alapszakaszt a 2. helyen zárták, így szereztek jogosultságot a rájátszásra. Az egyesület deklarált célja a feljutás volt, ennek megfelelően Cservék Csaba játékosai óriási energiákat mozgósítottak a rájátszásra is. A negyed- és az elődöntőt sikeresen megvívták, az előbbiben a Pápán, az utóbbiban az Óbudán léptek túl, mind a két gárda ellen elég volt csak két mérkőzést játszaniuk, hiszen otthon és idegenben is diadalmaskodtak, és így a kitűzött célt, a feljutást teljesítették.

Most, a playoff döntőjében a bajnoki első hely a tét, és a keret minden tagja kivétel nélkül nagyon szeretné a vitrinjébe akasztani a legszebben csillogó érmet. Az egyik fél második győzelméig tartó párharcának az első mérkőzését szombat este 18 órakor vívják Baján, a megszokott környezetben, az MNÁMK sportcsarnokában, az ellenfél az alapszakaszban csak a 4. helyen záró, a rájátszásban azonban megtáltosodó Salgótarján. A második mérkőzésre május 22-én kerül sor, és ha szükség lesz harmadik, mindent eldöntő mérkőzésre, akkor azt újra Baján vívják, május 26-án, vasárnap 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik