cselgáncs

2018.10.24. 11:18

Szigetvári Mercédesz ötödik a junior-vb-n

Érem nélkül maradt a magyar válogatott a bahamai junior-világbajnokságon. Pedig az egy hónappal ezelőtt junior-Európa-bajnoki címet szerző, +78 kilogrammos Szigetvári Mercédesz közel járt a medálhoz a zárónapon – adta hírül az Utanpotlassport.hu.

Borbély Károly

A Mogyi-Bajai JC dzsudokája először a hazaiak versenyzőjét, Sasha Ingrahamot múlta felül könnyedén; kicsivel több mint egy perc alatt dobott egy válldobást, s abból ott tudta tartani tíz másodpercig, így két vazarit érő ipponnal győzni tudott. Jöhetett a negyeddöntő, és a kontinensbajnok brazil, Luiza Cruz. A junior női válogatott vezetőedzője és Szigetvári klubedzője, Radics Attila elmondta: hatalmas bravúr volt Mercédesztől, hogy legyőzte, mivel nagyjából harminc kilóval nehezebb volt nála a brazil, tehát rendkívül taktikus dzsúdóra volt szüksége a sikerhez.

A négy között Szigetvári már nem bírt a japán Kodama Hikaruval, akitől ipponnal kapott ki. Az éremért viszont továbbra is harcban volt, a francia Laura Fuseauval kellett szembenéznie. Szigetvári az első percben − Radics Attila elmondása szerint − kicsit elaludt, Fuseau pedig egy vazarit tudott szerezni ellene. Hiába élénkült fel Mercédesz a folytatásban; akciót nem hajtott végre, tehát az ötödik helyen zárta a vb-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában