súlyemelés

2018.10.11. 12:54

Árva Cintia remekül szerepelt

Árva Cintia negyedik lett kedden a III. nyári ifjúsági olimpián Buenos Airesben. A Kecskeméti TE sportolója csak titkon remélte, hogy ilyen előkelő helyen tud végezni az argentin viadalon. 

Borbély Károly

Árva Cintia egész évben kiemelkedően versenyzett

Forrás: MOB

Árva Cintia, a Kecskeméti TE sportolója az 53 kilós súlycsoportban lépett dobogóra a Buenos Aires-i nyári ifjúsági olimpián. Szakításban 62 kilogrammos sikeres gyakorlat után Bálint Csaba edző 66 kilóra jelentette be következő fogást, amit Cintia teljesített. Harmadik gyakorlatát is magabiztosan teljesítette (69 kg) a kecskemétiek kiválósága és negyedik helyről várta a folytatást.

Lökés fogásnemben cél volt, hogy sikerüljön megőrizni a megszerzett ­pozíciót, ami a 83 kilós jó gyakorlattal sikerült is. A folytatásban a KTE sportolója a 88 kilogrammos teljesítményével az ifjúsági korcsoport országos csúcsát írta át lökésben, valamint összetettben is (157 kg). Ezzel az eredményével Árva Cintia a negyedik helyet szerezte meg a magyar idő szerint kedden késő este rendezett megméretésen.

– Nagyon örülök a negyedik helynek, csak titkon reméltem, hogy ilyen előkelő helyen tudok végezni – mondta Árva Cintia a verseny után. – Az utolsó fogásommal, ami 91 kiló volt, szerettem volna megjavítania a tizenhat éve fennálló junior országos csúcsot, de sajnos csak felvenni tudtam a súlyt, a kilökés nem sikerült. A verseny szenzációs, telt ház előtt zajlanak a küzdelmek, a közönség tombol a gyakorlatok után. Most kicsit ismerkedünk a várossal, megyünk szurkolni a többi magyar versenyzőnek, illetve folytatódnak az edzések, készülök a felnőtt országos bajnokságra. Hatalmas élmény az olimpiai falu, rengeteg a sportoló, színes kavalkád az egész.

Bálint Csaba, a magyar csapat és egyben Cintia edzője is elégedett volt versenyzője eredményével.

Árva Cintia egész évben kiemelkedően versenyzett
Fotó: MOB

– Már az is nagy siker, hogy két versenyzővel tudtuk képviselni a magyar súlyemelést – mondta. – A célunk az volt, hogy Árva Cintia és Orsós Richárd­ tisztességesen szerepeljen. Ricsi, a Tamási Se versenyzője tizedik helyen végzett a 62 kilós mezőnyben, és ez mindenképp szép eredmény. Cintia egész évben kiemelkedően versenyzett, folyamatosan javította az országos csúcsokat, szerencsére ez a sorozat az olimpián is folytatódott. Két éve készültünk erre a viadalra, akkor kezdtük, amikor még nem is tudtuk, hogy lesz-e kvótája a magyar csapatnak. Amikor eldőlt, hogy igen, akkor még nagyobb erővel készültünk. Cintia az idén több mint húsz alkalommal írta át a hazai csúcslistát, és az olimpiai szereplése is igazolta, hogy jó döntés született, mikor ráesett a választás. Kis pihenőt kapnak a versenyzők, majd készülünk a felnőtt országos bajnokságra. Nincs nehéz dolgunk, hiszen itt az olimpiai faluban edzőtábori körülmények vannak.

Az olimpia záróünnepsége október 18-án lesz, a magyar csapat 20-án érkezik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában