Összefoglaló

2024.05.25. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 25.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Egy évszázada kapta a település a Soltszentimre nevet, története azonban valamikor az Árpád-korra nyúlik vissza. Péntek délután a falu központjában Nagy István polgármester és Font Sándor országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.

Fotó: Barta Zsolt

Idén Kecskemét városát érte az a megtiszteltetés, hogy házigazdaként otthont adhatott az Év Fagylaltja versenynek, melyet pénteken tartottak a főtéren. A több mint 130 féle fagyi között olyan különlegességek is felbukkantak, mint a sajtos-tejfölös lángos vagy zöldség ízű.

Immár harminckettedik alkalommal rendezte meg Mozdulj! elnevezésű sportvetélkedőjét a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség pénteken, a Messzi István Sportcsarnokban. A szervezők döntése értelmében a nyugdíjasokat mozgásra hívó verseny ettől az évtől kezdve új elnevezést kapott. A vetélkedőt mostantól a nyugdíjas szövetség korábbi, az elmúlt évben elhunyt alelnöke tiszteletére „Mozdulj! Probojáczné Túri Éva emlékére" néven rendezik meg.

Oldalkocsis motorozás és rendőrségijármű-bemutató is lesz a kalocsai gyermeknapon.

Két messziről érkezett madárvendéget is megfigyelt a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa Fülöpszállás határában, a szikes tavas Kelemen-széken. A gyűrűs havasi partfutó és apró partfutó feltűnéséről a knp.hu oldalon írtak.

A 110 négyzetméteres otthon minden modern igényt kielégít, és a lokációt tekintve is számtalan előnnyel jár. Az új építésű ingatlanhoz a vevő kap egy professzionális csapatot, így hozzáértő szakértőkkel tervezheti meg álmai házát, így biztos lehet benne, hogy minden minőségi, és az igényeihez tökéletesen passzoló lesz.

Meghosszabbított határidővel, május 1-je helyett május 20-ig nyújthatták be pályázataikat a 31. Virágos Magyarország versenyre jelentkező helyi közösségek. A kalocsai járásból Géderlak és Ordas idén is indul a megméretésen.

Ünnepélyes keretek között adták át a felújított Katona József Művelődési Házat és az udvarán épült szabadtéri színpadot, fedett nézőteret, illetve gasztrosarkot Pálmonostorán. A szépen parkosított környezet méltó helyszíne lesz a községi eseményeknek.

Több mint nyolcvan névvel bővült az a több mint ötszázhatvan nevet tartalmazó lista a Kiskunmajsa főterén álló I. világháborús emlékművön, akik életüket áldozták a hazáért. Patkós Zsolt polgármester szerint olyan példamutató hősök voltak ők, akikre méltán büszke lehet Kiskunmajsa városa.

Marhapörkölt, birkapörkölt. Ez a kétféle étel főtt mintegy 76 csapat bográcsában szombat délelőtt az izsáki fogathajtó pálya mellett rendezett eseményen. Az idén negyedik alkalommal tartották meg a Bográcsol a család elnevezésű szabadtéri főzőünnepet a településen.

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) küldött közgyűlésén, Dr. Túrós András elnök adta át szombaton a szervezet Életmentő érdemérem kitüntetését Greguss Viktornak, a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület alelnökének, aki egy kigyulladt és kiégett családi ház idős lakóját kimentette a lángoló épületből.

Régi hagyományt felelevenítve rendezték meg ismét a Kiskun Expót Kiskunfélegyházán. A nagyszabású esemény a település várossá nyilvánításának 250. évfordulója tiszteletére rendezett programsorozat része. A péntektől vasárnapig tartó kiállításon hetvenöt félegyházi és környékbeli vállalkozás, intézmény, civilszervezet mutatkozik be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában