Elismerés

2024.05.25. 17:09

Életmentő érdemérmet kapott Greguss Viktor halasi polgárőralelnök

Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) küldött közgyűlésén, Dr. Túrós András elnök adta át szombaton a szervezet Életmentő érdemérem kitüntetését Greguss Viktornak, a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület alelnökének, aki egy kigyulladt és kiégett családi ház idős lakóját kimentette a lángoló épületből.

Pozsgai Ákos

Mint arról mi is beszámoltunk, április 14-án kigyulladt és kiégett egy családi ház Kiskunhalason, a Fejérföld utcában. 

Az elismerést Dr. Túrós András adta át Greguss Viktornak
Fotó: Posztós Csaba

A ház fürdőszobájában történt robbanás, majd a keletkezett tűz átterjedt a tető egy részére és az épület többi helyiségére is, a Kiskunhasi Városőrség és Polgárőr Egyesület alelnöke, Greguss Viktor éppen a tragédia közvetlen közelében tartózkodott. Amikor észlelte a robbanást, kimentette az ott élő idős férfit a lángoló házból. A polgárőr az egyik ablakon húzta ki a súlyosan megégett férfit, akit végül mentőhelikopterrel szállítottak kórházba. Az idős férfi később sajnos a gondos és szakszerű ellátás ellenére a kórházban elhunyt.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége életmentésben tanúsított bátor, hősies magatartása elismeréseként OPSZ Életmentő érdemérem kitüntetést adományozott Greguss Viktornak, a Kiskunhalasi Városőrség és Polgárőr Egyesület alelnökének. Az elismerést Dr. Túrós András adta át a halasi polgárőrnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában