Összefoglaló

2024.04.15. 20:29

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 15.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Vasárnap délelőtt a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában díjazták az ország legügyesebb és legifjabb matekzsenijeit.

tűzeset, kigyulladt, Kiskunhalas
Kigyulladt egy melléképület Halason, egy embert kórházba szállítottak
Fotó: Pozsgai Ákos

A Népi Iparművészeti Gyűjtemény fűtéskorszerűsítését végezték télen, és felújították a Orvos- és Gyógyszerészettörténeti Gyűjtemény tetőszerkezetét is. 

A jánoshalmi Renner Zrt.-hez is ellátogatott Sierra Leone külügyminisztere, Musa Timothy Kabba, aki a két ország közötti gazdasági vegyes bizottság ülésén tárgyalt Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel. Vidéki programjai keretében érkezett a Dél-Alföld régió gumi- és mezőgazdasági gépeket gyártó és fejlesztő üzemébe, ahol dr. Renner Tamás fejlesztési igazgató fogadta az afrikai ország kormánydelegációját.

Bravúros összefogás eredménye, hogy minden karcolás nélkül megúszta a saját ámokfutását egy hároméves kislány. Mindez vasárnap történt, Kecskeméten.

Égett egy melléképület Kiskunhalason hétfő délután. A város hivatásos tűzoltói eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat. A rajok két kutyát és két gázpalackot is kihoztak az épületből.

A Bajai Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt vádat emelt egy művezetővel szemben. Az elkövető egy felújítás irányítása során nem tartotta be a munkavédelmi szabályokat, emiatt a flexgép szikrája belobbantotta a szőnyegpadló eltávolításához használt hígító gőzét, súlyos égési sérüléseket okozva az ott dolgozó munkásnak.

Milyen időjárás várható április további részében? Megfelel-e a mostani hőmérséklet egy átlagos áprilisnak? Mit gondolnak a meteorológusok az óraátállításról? Többek között ezekről is szólt Bakota Zsolt meteorológus a Hír FM kecskeméti adásában, Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel beszélgetve.

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház sebész szakorvosa, dr. Mészáros János lett a nemrég megalakult Egészségügyi Szakmai Kollégium Egynapos Sebészet Tagozatának elnöke – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház közösségi oldalán. Ez alkalomból interjút készített a kórház a doktorral.

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a kecskeméti Silver-ügy hétfőn, a Kecskeméti Törvényszéken. Előkerült a koronatanú zárkatársa által írt, másfél millióért árult lap, amin N. György leírja az ominózus este történetét. Ennek kapcsán a védelem kérte N. György tanúkénti meghallgatását, ami reményeik szerint fordulatot hozhat az ügyben, de ezt a bíróság elutasította. Ennek okát csak az ítélet indoklásából tudhatjuk majd meg.

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség. Az egyik viszonteladót Kecskeméten fogták el és a nyomozók korábban azt is kiderítették, hogy egy szegedi házaspár egy kiskunhalasi férfin keresztül a fővárosból szerez be új pszichoaktív anyagot, amiket aztán saját vevőkörének értékesít tovább.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában