Összefoglaló

2024.04.07. 20:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 7.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Ha ingatlanba fektetne, Dunapatajon találtunk egy csodaszép panziót a helyi hirdetések között. A 11 szobás épület néhány éve teljes felújításon esett át. A hatalmas közösségi tereknek köszönhetően akár kisebb rendezvényekre is kiváló lehet. A 11 fürdőszobás szoba, jakuzzi, étkező és hatalmas terasz mellé a teljes bútorzat is az új tulajdonosé lehet. A szabadstrandig pedig mindössze 50 métert kell sétálni.

muzeológus, Kiskőrös, elismerés
Másodjára kapták meg Az Év Tájháza elismerést a kiskőrösi muzeológusok
Fotó: Barta Zsolt

A Silver Fit edzőteremben tartottak jótékonysági napot szombaton, ahova közel kétszáz vendég látogatott el. A jótékonysági esemény minden évben nagy figyelmet kap, és egyre többen csatlakoznak hozzá, hogy támogassák az állatvédelem ügyét.

Szombaton délután Kecskeméten megnyílt a Hírös Agóra által életre hívott HAdesign vásár, ahol egész hétvégén át európai hírű iparművészek alkotásait lehet megcsodálni és megvásárolni.

Az OTP Bank liga 27. fordulójának zárómérkőzésén a Kecskemét a Puskás Akadémiát fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón a KTE szerzett vezetést, de a felcsútiak nyertek 2–1-re.

Érsekké szentelése 25. évfordulója alkalmából dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke vasárnap délelőtt a Magyar Püspöki Konferencia érsekei, püspökei, a határon túlról érkezett püspökök koncelebrálása mellett mutatott be hálaadó ünnepi szentmisét a kalocsai Nagyboldogasszony Főszékesegyházban. A szentmise szónoka Erdő Péter bíboros-prímás volt. A jubileumi esemény emelkedettségéhez a Kalocsai Főegyházmegye Kórusa nagyban hozzájárult.

Kecskemét városról számos legenda terjeng, melyek több évszázaddal ezelőtti életre utalnak e területen. Ezt támasztják alá a régészeti leletek is, melyekből számos a 20. században került elő, és még régebbi időket idéznek meg.

Immár bizonyos, hogy Kalocsa a június 9-ei önkormányzati, egyben európai uniós parlamenti választások előtt izgalmas hónapok, hetek előtt áll. A város történetében egyedülálló, hogy egy időben hét polgármesterjelölt méretteti meg magát a helyhatósági választáson. Ráadásul a hétből kettő személy korábban jobboldali politikus volt, de most függetlenként, támogató jelölőszervezet nélkül azzal jelentették be indulásukat: amennyiben polgármesterek lesznek, éreznek magukban annyi erőt és kompromisszumkészséget, hogy a képviselő-testület újonnan megválasztott tagjaival együtt tudnak majd dolgozni.

Második alkalommal ismerte el a szakma a kiskőrösi muzeológusok magas szintű tevékenységét.

Két motoros karambolozott Érsekcsanádon, az 51-es főút 152-es kilométerszelvényénél. A bajai hivatásos tűzoltók vonultak ki a műszaki mentéshez. A balesetben ketten megsérültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában