Labdarúgás

2024.04.07. 19:29

A második félidőben fordított a Puskás Akadémia a KTE ellen – galériával

Az OTP Bank liga 27. fordulójának zárómérkőzésén a Kecskemét a Puskás Akadémiát fogadta a Széktói Stadionban. A találkozón a KTE szerzett vezetést, de a felcsútiak nyertek 2–1-re.

Nyitray András

A találkozó első lövése a 3. percben a válogatott Horváth nevéhez fűződött, a távoli kísérlet fölé szállt. Ezt követően hosszú percekig a mezőnyjáték dominált, nehezen jutottak el a kapukig a csapatok. A félidő felééig kellett várni a következő lehetőségre, ekkor Leoni lőtt távolról fölé. A vendégek lövéssel először a 29. percben próbálkoztak, ám Corbu kísérlete is elkerülte a kaput. Két perccel viszont már a hazai közönség ünnepelhetett. Egy felcsúti szöglet után Varga gyorsan kirúgta a labdát, majd Horváth és Nagy Olivér játszott össze a jobb szélen, és utóbbi beadására Pálinkás robbant be, aki gólt szerzett, 1-0. A 42. percben ehhez hasonló akciót vezetett a KTE, csak ekkor a bal oldalon Horváth adhatott középre, erről viszont kevéssel lekésett Pálinkás. Az ellentámadásnál Golla lőtt fölé, a szünetben maradt az egygólos hazai vezetés.

KTE HUFBAU, NB I., labdarúgás
Hazai pályán vesztett a Kecskemét
Fotó: Bús Csaba

A második játékrész elején egy szabadrúgás után Batik fejelhetett, de nem tudott pontosan célozni. Az 52. percben komoly lehetőség adódott a Puskás Akadémia előtt, Vágó adta el a labdát, Puljic elől viszont Belényesi mentett óriásit. Egy óra játékot követően Helmich kiváló indítása után Derekas volt ziccerben, viszont Pécsi bravúrral védett. A túloldalon megint Belényesi mentésére volt, szükség, ezúttal Colley helyzeténél védekezett jól. A 67. minutumban Nagy Olivér lőhetett, de Pécsi megint hárított. A 75. percben egy szöglet után egyenlített a Puskás Akadémia, Golla fejelt védhetetlenül a kapuba, 1–1. Öt perccel később újra előnyhöz juttathatta volna csapatát Pálinkás, azonban az éles szögből leadott lövését Pécsi ki tudta ütni, majd ez a kimaradt helyzet is megbosszulta önmagát, hiszen a 86. percben már a vendégek álltak jobban. Nagy Zsolt került lövőhelyzetbe és tíz méterről kilőtte a felsőt. Hiába volt már kevés idő hátra, a hazaiak nem adták fel és több ízben is pontot menthettek volna, viszont Horváth megpattanó lövése a kapufáról jött ki, míg a 90. percben éles szabadrúgását a kapus védte. A találkozót így a Puskás Akadémia nyerte.

A KTE legközelebb április 13-án a DVSC otthonában lép pályára 17 órás kezdéssel.

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia 1–2 (1–0)

Kecskemét, 3358 néző, Vezette: Bognár Tamás (Georgiou Theodoros, Huszár Balázs)

KTE: Varga – Nagy O. (Lukács 78.), Szabó (Szendrei 88.), Belényesi, Katona, Leoni (Zeke 88.) – Vágó, Derekas (Zsótér 65.), Helmich (Meszhi 88.) – Horváth, Pálinkás. Vezetőedző: Szabó István

Puskás Akadémia: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Nagy Zs. (Markgráf 93.) – Batik, Plsek – Corbu (Bévárdi 81.), Levi (Nissila 81.), Slagveer (Ormonde-Ottewill 46.) – Puljic (Colley 54.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Pálinkás (31.), ill. Golla (75.), Nagy Zs. (86.)

Sárga lap: Derekas (12.), Varga (52.), Vágó (60.), ill. Batik (79.), Plsek (90.), Nagy Zs. (91.)

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Volt egy határozott játéktervünk. Ez volt a harmadik meccsünk egy héten belül. A középpályán mélyebben akartunk védekezni és átmenetekben a területeket, Krisztofer kreativitását és Pálinkás megindulásait kihasználni. Ez meg is valósult, az első félidőben érvényesíteni tudtuk az akaratunkat. A második játékrészben mezőnyfölényben játszottak a vendégek, és egyéni villanásokkal eldöntötték a mérkőzést. Nem véletlen, hiszen remek játékosok alkotják a csapatukat, többek között a válogatott Nagy Zsolt. Mi kapufát lőttünk a végén, illetve a Puskás Akadémia kapusa végig nagyszerűen védett. A döntetlent igazságosabbnak éreztem volna, sokat dolgoztunk ezen a meccsen azért, hogy legalább egy pontot szerezzünk. A találkozó után vigasztaltam is a srácokat, és a vereség ellenére járt nekik a dicséret, mert mindent megtettek a pályán. Amit Banó-Szabó Bence helyzetéről el tudok mondani: történt egy butaság az egyik edzésen, de semmi komolyra nem kell gondolni. Egy nagy család vagyunk, de történhet olyan dolog, amit nem teregetünk ki. Következetes ugyanakkor a klubunk, ezért kapott egy kis felfüggesztést, igaz, ma betegség miatt nem lehetett volna velünk egyébként sem.

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Nehéz meccs volt, de erre is számítottunk. Arra építettük a taktikánkat, hogy a Kecskemét csütörtökön még kupamérkőzést játszott. Különös hangsúlyt akartunk fektetni a gyors tempóra, de ez az első félidőben csak részben valósult meg, ugyanis a KTE nagyon jól lezárta a területeket. Hiányoltam a gyorsaságot. Az első játékrészben nem voltak veszélyben a kapuk, de egy kontragól után a hazaiak vezettek. A szünetben változtattunk játékban és cserékkel is. Főleg a széleken sokkal jobb tempóban folytattuk a mérkőzést, ez meghozta a gólokat és az eredményt is. A helyzetkihasználással nem vagyok elégedett, ziccereket hagytunk ki, de maximális az örömöm, ugyanis Kecskeméten nagyon nehéz nyerni. Mi ezt hátrányból tettük meg, ami óriási belső erőről ad tanúbizonyságot.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában