Választás

2024.04.07. 18:48

Kalocsán már heten jelentették be indulásukat a polgármesteri posztért

Immár bizonyos, hogy Kalocsa a június 9-ei önkormányzati, egyben európai uniós parlamenti választások előtt izgalmas hónapok, hetek előtt áll. A város történetében egyedülálló, hogy egy időben hét polgármesterjelölt méretteti meg magát a helyhatósági választáson. Ráadásul a hétből kettő személy korábban jobboldali politikus volt, de most függetlenként, támogató jelölőszervezet nélkül azzal jelentették be indulásukat: amennyiben polgármesterek lesznek, éreznek magukban annyi erőt és kompromisszumkészséget, hogy a képviselő-testület újonnan megválasztott tagjaival együtt tudnak majd dolgozni.

Zsiga Ferenc

A jelenlegi helyzet szerint tehát a funkcióban lévő dr. Filvig Géza polgármestert, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét két jobboldalhoz köthető személy, Illés Attila Ádám, a Fidesz Kalocsai Csoportja – a bejelentéstől számítva már csak volt – alelnöke, korábbi miskei polgármester, és Török Ferenc, a várost 2010–2014-ig vezető, egykori jobboldali polgármester kívánja váltani a polgármesteri székben.

választás, polgármester, jelölt
Egy időben hét polgármesterjelölt méretteti meg magát Kalocsán
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Rajtuk kívül dr. Magóné Tóth Gyöngyi a Demokratikus Koalíció, Szabó Patrik a Mi Hazánk Mozgalom, dr. Bagó Zoltán a Kalo Lokálpatrióta Egyesület, Bolvári Ferdinánd a Békés Kalocsáért Egyesült színeiben indul polgármesterjelöltként. Információnk szerint a felsorolt négy jelölőszervezet a polgármesterjelöltön kívül valamennyi választókörzetben egyéni képviselőjelölteket is indít az önkormányzati választáson.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában