Wojtyla Barátság Központ

2024.04.12. 19:37

A mesterszakács és Helvécia alpolgármestere együtt adott ebédet a szegényeknek – galériával

A kecskeméti Wojtyla Barátság Központ népkonyhájára járó szegények sorsát nemcsak a helyiek viselik a szívükön. A helvéciai születésűek is számos alkalommal biztosítják a 120 fő ebédjét. Pénteken Garaczi János mesterszakács és Thám József, Helvécia alpolgármestere jóvoltából készült el az ízletes ebéd.

Sebestyén Hajnalka

A népkonyha szegényei már ismerősként fogadták a két támogatót. Mindketten évente több alkalommal is támogatják az intézményt. Garaczi János Venesz-díjas mesterszakács Helvécia szülötte, de a nagyközönség elsősorban a lajosmizsei Tanyacsárda tulajdonosaként ismerik. Mind magánemberként, mind vendéglátósként is pártfogolja a Wojtyla sorsközösségét. 

jótékonyság, ételosztás, wojtyla barátság központ
A kecskeméti Wojtyla népkonyháján Garaczi János mesterszakács és Thám József Helvécia alpolgármestere főzött ebédet és osztotta ki a szegények között
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A neves mesterszakács pénteken Thám Józseffel, Helvécia alpolgármesterével közösen adtak ebédet a szegényeknek. Rajtuk kívül Balogh Károly, Helvécia polgármestere is gyakran támogatja a rászorulók napi ebédjét. 

Az ételosztás előtt Farkas Pál, a Wojtyla munkatársa beszélgetett a két támogatóval, külön kiemelve, hogy a helvéciaiak mennyire szívükön viselik embertársaik sorsát. Garaczi János kiemelte: mindig szeretettel jönnek. Helvéciai gyerekként szeretetben nevelkedtek, a jóra és mások segítésére tanították őket. Ezt látták szüleiktől, nagyszüleiktől, akik valamennyien dolgos emberek voltak. Örülnek, hogy a saját életük úgy alakult, hogy gondolhatnak szegényebb embertársaikra, segíthetik őket, és ezt örömmel is teszik. E gondolatokkal Thám József is maximálisan egyetértett, és mindenkinek jó egészséget kívánt. 

A köszöntő gondolatok után közösen imádkoztak a résztvevők, majd Garaczi János és Thám József közösen tálalták fel az ízletes ebédet a szegényeknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában