Összefoglaló

2024.04.11. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 11.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Hétfőn Kecskemétre látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki átadta az Autoflex-Knott 800 millió forintos beruházását, majd megtekintette a Mercedes-gyár bővítésének munkálatait. Ezt követően beszélgettünk vele, Kecskemét és a térség autóipari forradalomban betöltött szerepéről, a dél-szláv térség uniós integrációjáról, Paks 2 mérföldköveiről és a magyar–ukrán kapcsolatok témájáról.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Szakmai bejárást tartottak a Kecskeméti Vadaskertben
Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány és a Kecskeméti Vadaskert Nonprofit Kft. vezetősége szakmai bejárásra hívta az állatkerttel együttműködő hatósági és intézményi partnereit, valamint a fenntartó önkormányzat képviselőit. Bemutatták számukra a közelmúltban megvalósult, az éppen folyó fejlesztéseket, az állatkert legújabb lakóit, és megosztották, milyen tervekkel, elképzelésekkel állnak a jövő kihívásai elé. 

A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető Kecskemét belvárosában lévő órabolt kirakatát egy utcai szemetessel betörte, majd a kirakatból másfél tucat, összesen 380 ezer forint értékű órát vitt magával.

Tovább folytatódik az egészségügy fejlesztése Kunszentmiklóson. Az önkormányzat a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című felhívásra benyújtott pályázata sikeresnek bizonyult, így százmillió forint jut a labor és a rendelőintézet épületének rekonstrukciójára.

Három kunpeszéri férfit vettek őrizetbe személyi szabadság megsértése és súlyos testi sértés miatt a rendőrök tavaly nyáron. A 29, 33 és 58 éves férfivel szemben azért folyt nyomozás, mert a rendőrség tudomására jutott, hogy súlyosan bántalmazták ismerősüket, összekötözték a végtagjait, majd megfenyegették, hogy vízbe dobják.

Április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. 

Összeütközött egy vonat és egy személyautó Kecskeméten, a Mártírok útján, egy vasúti átkelőnél.

Valószínűleg epelecsapolásra szánt örvösmedve-bocsokat mentettek ki egy vadorzó házából a múlt hónapban Laoszban. Egy veszélyeztetett fajok számára fenntartott otthonban helyezték el őket, ahol a nap huszonnégy órájában helyi és nemzetközi állatmentők gondoskodnak a 16 apróságról – adta hírül az MTI.

Tavaly május elején adták át hivatalosan a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti székhelyén az új, kétszintes, egynapos sebészeti ellátást biztosító egységet. A nettó 2,146 milliárd forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból megvalósult, 2890 négyzetméter alapterületű létesítményben azonban már április 3-án megkezdődtek a beavatkozások. Az elmúlt egy évben már több mint 3000 műtét volt, és a tervek szerint ez akár évi 4000 beavatkozás is lehet.

A Versmondók találkozójának felvezető rendezvénye idén is a Nagy Versmondás volt. A 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rendezvényeként a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely immár 12. alkalommal hívta életre a költészet napi rendezvényt.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában