Bűnügy

2024.04.11. 09:03

Vádemelés: kukával törte be egy kecskeméti órabolt kirakatát

A Kecskeméti Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt egy többszörös, különös visszaeső férfival szemben. Az elkövető Kecskemét belvárosában lévő órabolt kirakatát egy utcai szemetessel betörte, majd a kirakatból másfél tucat, összesen 380 ezer forint értékű órát vitt magával.

Baon.hu

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a büntetett előéletű, helybeli, hajléktalan férfi 2023. november 30-án, hajnalban egy fém utcai szemetessel betörte a Kecskemét belvárosában lévő órabolt kirakatát. A férfi ezután a kirakatból magához vett 18 darab, összesen 380 ezer forint értékű órát, majd a helyszínről távozott – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleményéből.

betörés, óralopás, Kecskemét
Tizennyolc karórát zsákmányolt a szalon kirakatát betörő kecskeméti férfi
Fotó: police.hu / archív-felvétel

A férfi a kirakat betörésével 400 ezer forint rongálási kárt is okozott az üzletnek.

A kecskeméti rendőrök a férfit egy hét alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

A vádlott korábbi elítélései miatt jelen ügyben már többszörös, különös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában