Versmondás

2024.04.11. 18:30

Szavaló diákokkal telt meg Kecskemét főtere – galériával, videóval

A Versmondók találkozójának felvezető rendezvénye idén is a Nagy Versmondás volt. A 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál rendezvényeként a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely immár 12. alkalommal hívta életre a költészet napi rendezvényt.

Orosz Fanni Flóra

Az irodalombarát diákokat és felnőtteket csütörtökön 14 órára várták a városháza előtti térre. A Nagy Versmondás célja, hogy felhívja a figyelmet a költészet értékeire. Idén Kányádi Sándor születésének 95. évfordulójához kapcsolódva a költő verseit és a Kecskeméthez kötődő Weöres Sándor és Buda Ferenc egy-egy versét állítják a középpontba.  

versmondás, kecskeméti tavaszi fesztivál, találkozó
Szavaló diákokkal telt meg Kecskemét főtere
Fotó: Bús Csaba

A rendezvényt Valasek Zita színész koordinálta. A tavaszi eseményt a Kodály Iskola Antanténusz Gyermekkarának csengő-bongó dallamai színesítették Szegedi Ildikó karnagy vezetésével. A költészet napi ünnepség kivitelezéséhez szerencsére a napsütéses idő is kedvezett, ezért a diákok és a közönség soraiban összegyűlt büszke szülők, nagyszülők együtt önfeledten élvezhették a verseket, dalokat. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában