Virágvasárnap

2024.03.26. 10:30

Százakat vonzott a második húsvéti kultúrpiac Kalocsán

A helyi Octopus Egyesület népszerű hagyományt teremtett a decemberben egy éves kultúrpiac megrendezésével, amelyet ezúttal virágvasárnap rendeztek meg. A mostani alkalomra is zsúfolásig megtelt a piactér, szinte valamennyi asztalon árulta valaki a portékáit, köztük kézműves termékeket, dísztárgyakat, ruhaneműket, lakberendezési tárgyakat. A sorból nem maradtak ki a legkülönbözőbb élelmiszerek sem, mézet, kézműves sajtokat, chilis ételízesítőket, füstölt árut, levendulás termékeket lehetett vásárolni.

Zsiga Ferenc

A kínálatban ásványokat, ékszereket, virágot, képzőművészeti alkotásokat, sok-sok húsvéti hímes tojást, de felsorolni is sok volna, hogy még mi mindent fedeztünk fel. A kisgyermekes családok számára játékvásárt, baba- és gyermekruha-börzét, valamint játékcsere lehetőséget biztosítottak.

kultúrpiac, vásár, zene
Százakat vonzott a második húsvéti kultúrpiac Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A piac bejáratánál frissítőket, süteményeket lehetett vásárolni, a szokásos becsület kasszás rendszerben. Az immár a rendezvény színvonalához méltó háttérrel kialakított színpadon elsőként a Kalocsai Pünkösdi Gyülekezet presbitere mondott köszöntőt, majd az Adorate Keresztút programot ismertette.

Cserenkó Gábor helyi író Híres kalocsaiak címmel tartott előadást. Rövid koncertet adott az Őszi Kultúrpiacon már megismert Változó Korszak – Kanalas János (ének, dalszöveg) és Lakatos Bence Gábor (gitár, zene), valamint a Kalocsa Kamarakórus, majd Naiv Fuvola Varázs címmel egy Budapestről érkezett fuvola-gitár duó szórakoztatta a közönséget. Végül a Soundwitch Zenekar két tagja, Váczi-Wachsmann Ildikó (ének) és Szollár Rezső (billentyűs) zárta a nap változatos kulturális eseményeit.

A városból százakat vonzó, jó hangulatú húsvéti kultúrpiac az esti órákban ért véget.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában