Baon podcast

2024.03.19. 11:28

Az eltűnt személyek kereséséről is beszélt a Hírös Rescue Team alapítója – podcast

Trencsényi Péter, a kecskeméti Hírös Rescue Team alapítója volt a Hír FM kecskeméti műsorának vendége. A rádióműsorban Vizi Zalán műsorvezetővel beszélgetett az alapító beszélgetett a mentő egyesület alapításáról, munkájáról.

Horváth Péter

Trencsényi Péter elmondta, hogy gyerekkori álma volt a mentőzés, a játék mentőautók gyűjtése, amit azóta is csinál. A kórházban kezdett dolgozni segédápolóként, majd képezte magát, végezte az iskolákat, így került a sürgősségi osztályra, utána pedig a mentőkhöz. Ezt követően a Magyar Honvédségnél lett mentős. Ott jött a kutyás kutató-mentés ötlete. 

Trencsényi Péter, Hírös Rescue Team, eltűnt személy
Trencsényi Péter
Forrás: Beküldött fotó

Ezt követte az egyesület alapítása. Trencsényi Péter részletesen beszélt ennek körülményeiről, arról, hogy hogyan néz ki az eltűnt személyek keresése a gyakorlatban, és megemlítette az emlékezetes eseteket is, egyebek mellett a törökországi földrengés utáni mentésben való közreműködésüket is. A Hírös Rescue Team sztorija bővebben a podcastban hallgatható meg.  

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu YouTube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában