Frissítve

2023.02.09. 21:05

Újabb életmentők indultak Törökországba Bács-Kiskunból

A Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesület tagjai és az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület négyfős csapata csütörtökön este ültek repülőre.

Baon.hu

Forrás: Facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat

Frissítés (02.10.,08.15): A Magyar Református Szeretetszolgálat Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a Kecskemétről útnak indult csapat Antakyában vesz részt a mentésben. 

– Új küldöttségünk tagjai közül a mentőtisztek és mentőápolók a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni, míg tűzoltó-specialistáink és negyedik területkutatásra kiképzett kutyánkkal a romok alá szorult emberek kutatását segítjük – írták.

Frissítés (02.10., 06: 10.): Pénteken, magyar idő szerint nem sokkal 6 óra előtt a kecskeméti csapat megérkezett Hatay tartományba. Azonnal felkeresik a mentést irányító csapatokat és munkára jelentkeznek.

Korábban írtuk:

Újabb két segítő csapat indult útnak csütörtökön este Bács-Kiskunból Törökországba, hogy segítsenek a hétfőn hajnalban földrengés sújtotta területeken a mentési munkálatokban.

A Hírös Rescue Team 9 fővel és Mogyi kutyával indult útnak. A speciális mentők vezetője, Trencsényi Péter korábban a baon.hu-nak elmondta, Mogyi harmadik generációs speciális mentő-személyfelkutató kutya.

A Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai szintén civilként vesznek részt a mentésben, ők is a Magyar Református Szeretetszolgálat égisze alatt végzik segítő szolgálatukat.

Mint ismert: csütörtökre meghaladta a 15 ezret a hét eleji törökországi és szíriai földrengések halálos áldozatainak száma. A legfrissebb jelentések szerint már közel 50 ország vesz részt a mentésben.

Trencsényi Péter, a csütörtök este útnak induló delegáció kecskeméti misszióvezetője elmondta, hogy a rom- és területkutatásra kiképzett kutyával, a mentőtisztekkel, mentőápolókkal és tűzoltóspecialistákkal erősítik a kint lévő csapatok munkáját, és a már kimentett sérültek ellátásába is be tudnak kapcsolódni.

– Több erőfelszerelést és speciális technikai eszközt viszünk ki, amelyek mind a gyermekek, mind a felnőttek megtalálásában, mentésében és ápolásában segítséget nyújthatnak – fogalmazott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában