Összefoglaló

2024.03.31. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 31.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Húsvét alkalmából nosztalgiázásra invitálunk mindenkit! Megmutatjuk, hogy 1901 és 1924 között milyen húsvéti üdvözlőlapokat adtak postára.

Fotó: Pozsgai Ákos

Már javában virágoznak a fekete kökörcsinek (Pulsatilla nigricans) a Duna–Tisza közén. A boglárkafélék családjába tartozó, kisméretű növény bókoló virágai sötétbíbor, kis túlzással fekete színűek. A faj virágzása március-áprilisban történik, ugyanakkor ebben az időszakban még lehetnek fagyosak is a napok, ezért hatékony védelmet biztosító szőrzet borítja a növényegyedeket.

A hajósi Kovács Róbert lett a Magyarországi Borrendek Országos Szövetsége elnöke.

A Tündérszépek mindent megtesznek, hogy a szépségversenyen a legjobb formájukat mutassák, ehhez viszont fontos, hogy tudjuk: a szépség belülről fakad. A sokak által jól ismert mumus, a narancsbőr, ami ellen nehéz küzdeni, de korántsem lehetetlen. A témában tanácsot ad Dormánné Szabó Brigitta dietetikus.

A következő napokban ezeken a helyeken adhat vért Bács-Kiskun vármegyében. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt továbbra is számít az egészséges lakosság segítségére.

Tizenöt meccs után ismét nyert a Tiszakécske.

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Megdőlt a 113 éves országos és a 98 éves fővárosi melegrekord, valamint az országos hajnali melegrekord szombaton – közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján. Kelebián 27,6 fokig melegedett fel a levegő, mellyel megdőlt a legmagasabb napi maximum-hőmérséklet országos rekordja.

Húsvétvasárnap a kora délutáni órákban riasztották a halasi tűzoltókat a közeli Sóstóra, ahol mintegy háromszáz méter hosszan égett az avar és a nád.

Húsvéti gyereknapot tartottak a kecskeméti Hunyadivárosban.

Kecskemét városról számos legenda terjeng, melyek több évszázaddal ezelőtti életre utalnak e területen. Arra is választ kaphatunk a múltat kutató forrásokból, vajon mit jelent Kecskemét neve.

Még nem festettél tojást? – Daisy segít.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában