Baon podcast

2024.02.13. 19:30

Molnár Szilárd: Pezseg az élet a Széchenyi István Közösségi Házban – podcast

Molnár Szilárd, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke volt a vendége a Hír FM kecskeméti adásának, ahol Vizi Zalán szerkesztő-riporterrel a tavaly szeptemberben átadott, felújított Széchenyi István Közösségi Ház programjairól, célkitűzéseiről, és a több generációt megszólító rendezvényekről beszélgetett. Kitértek még az 50 év feletti idősek aktivizálásáról, programokba való bevonásáról is.

Sebestyén Hajnalka

Molnár Szilárd, a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány kuratóriumi elnöke

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten, a Széchenyivárosban a Széchenyi István Közösségi Ház eseménydús hónapokon van túl, egymást érik a programok. Pezseg az élet. Az épület emeletén található továbbra is Katona József Könyvtár fiókkönyvtára. Az alsó szinten pedig három közösségi teret alakítottak ki, valamint ez a szint ad helyet a Cédrusnet Program Irodának és a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány bázisának.

A cél, hogy élettel teljen meg folyamatosan a közösségi ház. Törekednek arra, hogy olyan programokat szervezzenek, melybe minden korosztály be tud csatlakozni. 

Szeretnék elérni, hogy egy intergenerációs házzá váljon, nemcsak a fiatalok, hanem az 50 év felettiek is otthonuknak érezzék. Aktív időskorra készüljenek, tevékeny kikapcsolódást találjanak, hasznosnak érezzék magukat.

További részletekért hallgassa meg a beszélgetést!

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában