Összefoglaló

2024.02.28. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A tavalyi év nehézségei ellenére is sikeres évet tudhat maga mögött a dunavecsei önkormányzat. A város teljes területén megújult a közvilágítás, megkezdődött a gazdasági-műszaki ellátó és szolgáltató szervezet telephelyének teljes körű felújítása, tovább fejlődik a a belterületi úthálózat.

Helvécián kedden tartották meg a közmeghallgatással egybekötött falugyűlést. Balogh Károly polgármester összegezte a 2023-as év eredményeit, majd kitért a következő időszak elképzeléseire. A nagyközség tervei között szerepel egy újabb bölcsőde, egy új házasságkötő terem és egy telepes ház építése, a Wéber Ede iskola bővítése, továbbá út- és közvilágítás fejlesztések.

Februárban az egykori kolostor falain kívül, a Kéttemplom közben folytak a Kodály Intézet felújításával kapcsolatos régészeti ásatások. A feltáráson csontvázak – összesen 18 – kerültek elő, köztük egy kislányé is, akinek a fejére egy igen díszes, bronzspirállal kivarrt gyöngyös pártát helyeztek a temetéskor – számolt be erről Fazekas András Kristóf, a Kecskeméti Katona József Múzeum régész muzeológusa a múzeum honlapján.

Lopás, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt emelt vádat a Bajai Járási Ügyészség emelt egy férfival szemben, aki a környékbeli erdőkből hajnalonta kivágott akác- és nyárfát a helyszínen felaprítva tűzifának rögtön eladott, amivel néhány hónap alatt komoly bevételre tett szert. A vádlottnak a tanyáján engedély nélkül felhalmozott 1 tonnányi roncsautó miatt is felelnie kell – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Korábbi nézeteltérésük miatt hason szúrta ismerősét egy férfi Kecskeméten, a Batthyány utcában hétfőn.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara és Bács-Kiskun Vármegyei Építész Kamara tárlatát február 27-én nyitották meg az egyetem aulájában. A kiállítás az ember és az építészet kapcsolatát helyezi középpontba.

Befejeződött a solti művelődési ház épületének bontása. A létesítmény helyére új épül, aminek alapkövét szerdán helyezték el.

A kényszermunkatáborokat mutatja be a Terror Háza Múzeum vándorkiállítása Félegyházán.

Saját költségkeretéből biztosította a fedett buszmegállót a bajai képviselő.

Bács-Kiskun megyei jogú városaiban, Kecskeméten és Baján szervez közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési oktatást az Országos Polgárőr Szövetség a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) támogatásából általános iskolák felső tagozatos tanulói részére. Az első komplex foglalkozást a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mintegy 140 gyermekének tartották szerda délután.

Balogh Levente a sikeres üzletember, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa mentoráltjával, Keserű Balázzsal tartott előadást Kecskeméten, a Neumann Klub keretén belül kedden az egyetemen.

Mintegy nyolcvanan farsangoltak a Hírös Családmentor Egyesület (HÍRCSE) szerdai rendezvényén. A babás-mamás mulatságot a kecskeméti Katona József Könyvtárban tartották meg.

Ott van a nyolc között a MOL Magyar Kupában a KTE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában