Neumann Klub

2024.02.28. 17:12

Balogh Levente elárulta a sikeres élet titkát a kecskeméti érdeklődőknek

Balogh Levente a sikeres üzletember, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa mentoráltjával, Keserű Balázzsal tartott előadást Kecskeméten, a Neumann Klub keretén belül kedden az egyetemen.

Orosz Fanni Flóra

A Neumann János Egyetem új épületében, a CAMPUS nagyelőadójában megteltek a sorok a vállalkozás és az üzlet iránt érdeklődőkkel. A közönséget és persze az előadó vendégeket Csizmadia Norbert, a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte, majd dr. Stöckert Dávid tehetséggondozásért felelős rektori tanácsadó vezette fel a beszélgetést. 

Balogh Levente, előadás, NJE
Balogh Levente elárulta a sikeres élet titkát a kecskeméti érdeklődőknek
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés fő témái között szerepelt a duális felsőoktatás fontossága, ami többek között kiemelkedő a kecskeméti egyetemen is, de szó volt a tehetség fogalmáról, a jó mentorálás ismérveiről, és a mesterséges intelligencia sem maradhatott ki napjaink legfontosabb eszközei közül.  

Balogh Levente szerint egy vállalkozó feladata, hogy a szakmájában kiemelkedő, sőt a lehető legjobb legyen, másrészt pedig elengedhetetlen, hogy közgazdasági ismeretekkel is rendelkezzen.  

A pódiumbeszélgetésen jelen volt Keserű Balázs is, akit az ország Balogh Levente mentoráltjaként ismerhetett meg. Balázs nagyon hasznosnak találta az élelmiszermérnöki szakon szerzett gyakorlati tapasztalatát, de szerinte az elméleti tudás is csaknem annyira fontos. Balogh Levente szerint a fiataloknak el kell dönteniük, hogy mivel szeretnének foglalkozni, és mi az, amit igazán szeretnek csinálni, a tanulmányaikat pedig ehhez kell igazítaniuk. Az üzletember ugyanis úgy véli, hogy ez az igazi siker titka. 

Mind az üzletember, mind a mentoráltja  úgy gondolják, hogy a gazdasági életben fontos szerepet fog betölteni a mesterséges intelligencia (MI), ezzel az állítással pedig az egyetem rektora, dr. habil. Fülöp Tamás is egyetértett, de hozzátette: az MI használatát az egyetemi oktatásban már jelenleg is szabályozzák a visszaélések elkerülése érdekében.

Balogh Levente, előadás, NJE
A Neumann János Egyetem új épületében, a CAMPUS nagyelőadójában megteltek a sorok a vállalkozás és az üzlet iránt érdeklődőkkel. 
Fotó: orosz Fanni Flóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában