Fejlesztés

2024.02.28. 17:37

Saját költségkeretéből biztosította a fedett buszmegállót a bajai képviselő

Fedett buszmegállót kaptak a IV. körzet lakói Baján − tájékoztatta hírportálunkat Kovács Csaba (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő.

Márton Anna

A tavalyi évben 200 millió forintos kormányzati támogatásból szilárd burkolatot kapott a Nagy István utca külterületi szakasza, ezáltal lehetővé vált helyi buszjárat bevonása a Tanya IV. körzet lakói számára. 

Kovács Csaba, Baja, buszmegálló,
Kovács Csaba (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő
Fotó: Márton Anna

Az útszakasz végén a közelmúltban alakították ki a fedett buszmegállót, melynek forrását a körzet önkormányzati képviselője, Kovács Csaba saját költségkeretéből biztosította, javítva ezzel a tanyasi emberek életminőségét. A képviselő elmondta azt is, hogy a január 25-i testületi ülésen fokozottabb rendőri jelenlétet kért a távolsági buszmegállóban a reggeli és a délutáni órákban, ami szintén  megvalósult. A jelzést követően a Bajai Rendőrkapitányság azonnal intézkedett az autóbusz-pályaudvar, a Vonatkert és a vasútállomás környezetében.

 Elrendelték, hogy a leginkább frekventált időszakokban a reggeli és a délutáni órákban, az érintett területen gyalogos rendőr személyes jelenléttel garantálja  az ott tartózkodó személyek biztonságérzetének növelését és a jogsértő cselekmények megelőzését . A járőrözésbe bevonták a Bajai Polgárőrséget is. Az intézkedéseket követően a rendőrség látókörébe került egy több fős társaság, akik esetében megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy bűncselekményeket követtek el. Jelenleg is több személlyel szemben folyik büntetőeljárás.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában