Alapkőletétel

2024.02.28. 19:50

Lebontották a solti művelődési házat, újat építenek a helyébe – galériával, videóval

Befejeződött a solti művelődési ház épületének bontása. A létesítmény helyére új épül, aminek alapkövét szerdán helyezték el.

Gulyás Sándor

A solti önkormányzat 855 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Bács-Kiskun Vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán egy új művelődési ház építésére. A sikeres közbeszerzési eljárást követően a munkálatok a hónap elején elkezdődtek.

alapkőletétel, Solt,
Font Sándor, Németh István, Major József és Farkas Beáta
Fotó: Gulyás Sándor

– Az Aranykulcs téri ingatlan helyén egy új, modern, környezettudatos és energia-hatékony művelődési ház és kulturális központ épül. Az egyszerű, de egyben elegáns épület tágas teret biztosít különböző rendezvények lebonyolításához, szervezéséhez. A kivitelezési feladatok ellátásra 400 nap áll a vállalkozó rendelkezésére – mondta el köszöntőjében Németh István polgármester.

A létesítmény 677 négyzetméter alapterületű lesz, a hasznos tér a duplájára növekszik. A földszinten egy színpaddal és öltözővel ellátott nagyterem, ruhatár, tálalókonyha kap helyet. Az emeleten két kiállító, egy kamara és egy kistermet, vizesblokkokat, raktárat alakítanak ki a szakemberek. A szintek közötti közlekedést felvonó segíti.

Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elsőként az elmúlt időszak fejlesztéseiről beszélt, kiemelve a nemrégiben átadott sportcsarnokot, szolgáltató központot, valamint az ipari parkot.

– Bátran kijelenthető, hogy az elmúlt öt évben több beruházás valósult meg a városban, mint az előző negyven év során összesen. Az alföldi Duna-parti kisvárosok tekintetében Solt egy olyan település lesz, amely pontosan tudja, hogyan képes a fiatalokat, a családalapítást tervező házaspárokat megszólítani, helyben tartani, illetve vonzóvá tenni, hogy ide települjenek. A kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező város a vállalkozásoknak is remek lehetőséget jelent, amivel érdemes élniük. Az új művelődési ház a lakosság igényeinek kiszolgálását, a kulturális élet fellendítését szolgálja – hangsúlyozta beszédében Font Sándor országgyűlési képviselő.

A köszöntők után Font Sándor országgyűlési képviselő, Németh István polgármester, Major József, a kivitelező cég képviselője, és Farkas Beáta, a Vécsey Károly Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója helyezte el az új intézmény alapkövét. Az ünnepi műsorban közreműködtek a Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola művésztanárai és diákjai.


 A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában