Országos Polgárőr Szövetség

2024.02.28. 17:18

A biztonságos közlekedésre tanították az általános iskolásokat Kecskeméten − galériával

Bács-Kiskun megyei jogú városaiban, Kecskeméten és Baján szervez közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési oktatást az Országos Polgárőr Szövetség a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet (KTI) támogatásából általános iskolák felső tagozatos tanulói részére. Az első komplex foglalkozást a kecskeméti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola mintegy 140 gyermekének tartották szerda délután.

Horváth Péter

A fiatalok számára szóló képzéseket a Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Szövetség (BKMPSZ) a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságával és Bűnmegelőzési Osztályával közösen valósítja meg − mondta el dr. Fekecs Dénes, a BKMPSZ elnöke. 

közlekedés, police, Kecskemét,
A biztonságos gyalogos és a kerékpáros közlekedésről hallhattak fontos információkat a tanulók
Fotó: Bús Csaba

Farkas Attila rendőr főtörzszászlós, a Balesetmegelőzési Bizottság munkatársa elmondta, hogy a szerdai interaktív foglalkozáson a biztonságos gyalogos és a kerékpáros közlekedésről, valamint a tömegközlekedés balesetmentes használatáról hallhattak fontos információkat a tanulók. 

Bozóné Soós Marianna rendőr alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály munkatársa egyebek mellett hasznos tanácsokat adott a fiataloknak az önálló közlekedéssel és a biztonságos mobiltelefon-használattal kapcsolatban, valamint arról, hogy milyen veszélyekre figyeljenek környezetükben, amelyek óvatosságra kell sarkallják a diákokat, amikor egyedül vannak az utcán, vagy a tömegközlekedési eszközön.

A polgárőr szövetség mobil KRESZ-parkot is vásárolt az eseményre, ami segíti a tanulókat a közlekedési táblák és lámpák megismerésében. Az iskolások az előadásokat összefoglaló szóróanyagokat és láthatósági eszközöket is kaptak a szervezőktől.

A következő oktatás jövő héten lesz a bajai Szent Balázs Katolikus Általános Iskolában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában