Visszatekintés

2024.02.19. 16:00

Diplomaosztó és borlovaggá avatás érdekelte leginkább olvasóinkat

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az 7. héten.

Baon.hu

Több mint háromszázan vették át diplomájukat a kecskeméti egyetemen

Fotó: Gulyás Sándor

A kecskeméti Exatlon-bajnok, Herczeg-Kis Bálint Instagram-oldalán osztott meg képeket követőivel Dominikáról.

A Kunsági Női Borrend szombaton tartotta meg hagyományos Bálint-napi ünnepségét Kecskeméten. Megemlékeztek alapítójukról, Bíró Máriáról, megünnepelték a fennállásuk 15 éves évfordulóját és négy új tagot avattak borlovaggá.

A hazugságvizsgálat eredményei szerint hazudik a kecskeméti Silver-ügy elsőrendű vádlottja, amikor tagadja bűnösségét a 24 éves G. János megverésében és sínekre húzásában. A pénteki tárgyaláson a vádlottak védői indítványozták a hazugságvizsgáló eredményeinek kizárását a bizonyítékok közül, annak megbízhatatlanságára hivatkozva. Egy volt hálózati tiszt vallomásából kiderült, hogy J. István, a kidobók főnöke 1997 és 2005 között a rendőrség besúgója volt, valamint az ügyet szoros figyelemmel kísérte a nemzetbiztonság.

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont (HUN-REN ÖK) Biodiverzitás és Metaközösség-ökológia Kutatócsoportja a Kiskunság régióban egykori bombatölcsérekben kialakult kistavak fajgazdagsága és a tavak térbeli elhelyezkedése közötti összefüggéseket tárta fel. A kutatás rávilágít a kistavak elhelyezkedésének és a köztük lévő távolságoknak a fontosságára az általuk alkotott kis méretű élőhelyhálózatokban, valamint e tényezőknek a tavak biodiverzitására gyakorolt hatásaira. Az eredményeket bemutató tanulmány az Ecography tudományos folyóiratban jelent meg, vezető szerzője Barta Barbara – számoltak minderről a Magyar Kutatási Hálózat honlapján.

A Neumann János Egyetemen végzett hallgatók létszámának növekedése miatt idén két diplomaosztó szenátusi ülést tartottak pénteken. Délelőtt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, míg délután a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar végzősei vehették át diplomájukat. Az elnökség tagjai között az ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. habil Fülöp Tamás, az egyetem rektora, dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar (GTK) dékánja, dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar (KVK) dékánja és Gargya Kata, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában