Végzősök

2024.02.16. 17:58

Több mint háromszázan vették át diplomájukat a kecskeméti egyetemen – galériával

A Neumann János Egyetemen végzett hallgatók létszámának növekedése miatt idén két diplomaosztó szenátusi ülést tartottak pénteken. Délelőtt a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, míg délután a Gazdaságtudományi Kar és a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar végzősei vehették át diplomájukat. Az elnökség tagjai között az ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, dr. habil Fülöp Tamás, az egyetem rektora, dr. Kárpáti József, a Gazdaságtudományi Kar (GTK) dékánja, dr. Palkovics András, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar (KVK) dékánja és Gargya Kata, az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Orosz Fanni Flóra

Pénteken vették át a diplomájukat a Neumann János Egyetem végzősei

Fotó: Gulyás Sándor

A Neumann János Egyetem 2023/24-es tanév őszi félévében összesen 329 hallgató záróvizsgázott. A karonkénti megosztás a következő: a GAMF Műszaki és Informatikai Karon 203, a Gazdaságtudományi Karon 91, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon pedig 35 hallgató tett sikeres záróvizsgát.

A jeles eseményen először az egyetem rektora, dr. habil Fülöp Tamás osztotta meg büszke búcsúzó gondolatait. A rektor hangsúlyozta, hogy a diplomaosztó alkalmával az igaz tudást ünnepelhetjük. Azért ünnepi, és kivételes ez a nap, mert az elmúlt évek küzdelmei, lemondásai és nehézségei elvezették a jelenlévőket a végső célig, vagyis a diplomájuk megszerzéséhez – üzent dr. habil Fülöp Tamás a hallgatóknak.

A rektor hozzátette, hogy amikor a diploma átadása után elengedik a hallgatók kezét nem csupán az egyetemen töltött évek alatt megszerzett tudásukra, tapasztalataikra lehetnek büszkék, hanem arra a közösségre, szemléletmódra, értékrendre is, amit az egyetem falain belül sajátíthatta el.

– Mi tudjuk a legjobban, hogy minden egyes átvett mérnök, informatikus, közgazdász, kertész diploma mögött milyen komoly munka, mennyi tanulás, ötlet, innováció és gyakorlati tapasztalat áll 

– mondta a rektor.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is köszöntötte a hallgatókat. Beszédében hangsúlyozta, hogy különleges esemény a diplomaátadó ünnepség, hiszen egy korszak véget ér, de egy teljesen új út veszi kezdetét. 

A polgármester büszkén emelte ki, hogy a Neumann János Egyetem képzése páratlan az országban, hiszen elsőként vezették be a duális képzést és elsőként fogtak össze a vállalkozásokkal, hoztak létre egy olyan oktatási modellt, amellyel már akár a diploma kézhezvétele előtt is kiváló szakmai karrierre tehetnek szert a tanulók. – Aki erre az egyetemre jön, az a diploma mellé munkahelyet is kap – jelentette ki Szemereyné Pataki Klaudia.

A beszédek után az M.Bodon Trió előadása szórakoztatta a közönséget, akik George Duke It' on című számát adták elő.

A végzős tanulókon túl elismerésben részesült az NJE-n végzett kertészmérnök vállalkozó Megyeri Szabolcs is, aki elmesélte, hogy mindig is tudta, hogy kertészkedéssel szeretne foglalkozni. – Akkoriban az általános iskolás osztálytársaim értetlenkedve azzal csúfoltak, hogy milyen koszos leszek a földtől a kertben. Ma már tudom, hogy a földnél nincs tisztább dolog – hangsúlyozta.

Végezetül elérkezett a pillanat a diplomák átadására. A hallgatók büszke léptekkel haladtak a lépcsőn, úton a jövőjük felé. A hallgatók búcsúzása után a diplomás sapkák egyként repültek a magasba, az ünnepséget tapsvihar koronázta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában