Kelebia

2024.02.01. 18:24

A természet szépsége és ereje látható Vass Károly képein – galériával

Négy évszak az Alföldön, etűdök kamerára és zongorára címmel nyílt az újszegedi Vass Károly fotográfus képeiből zenés fotókiállítás a kelebiai Teleházban.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

Első fényképezőgépét 2010-ben vette, 14 éve fotózza a természet csodáit, 10 éve esküvői-és családi fotósként is dolgozik. Egyedi stílusa alapján könnyen felismerhetők az általa készített képek, barátai úgy is fogalmaznak róla, hogy „az élet ívén fényképez” – idézte a kiállítást megnyitó Gémes Kati amatőr festőművész.

Elmondta azt is, hogy Vass Károly képeivel rendszeresen lehet találkozni a világhálón az egyik időjárás-előrejelző oldalon, valamint számos természetvédelemmel kapcsolatos oldalon. A National Geographic Magyarország több fotóját is a nap képévé választotta. Fotónaptárai az Egyesült Államoktól Svédországon át egészen Ausztráliáig eljutottak már. A fényképeinek fő témája az Alföld, így a Homokhátság természeti értékeire is kiemelt figyelmet fordít. Mottója, hogy egy jó fotóért nem kell messzire menni, számára legkedvesebb képeit Szeged harminc kilométeres körzetében késztette.

Egy kiemelt témája a mórahalmi Nagyszéksós-tó, amelynek varázslatos vízi- és madárvilágát, valamint a közelmúltban kiszáradt környezetét is megszámlálhatatlan képen örökítette már meg.

– A természet változatos és lenyűgöző arcát mutatja be, művészi látásmódjával olyan pillanatokat örökít meg, amelyek elvarázsolják a szemlélőt, és ráébresztik a természet értékeire és védelmének fontosságára. A fotói nemcsak a szépséget, hanem a természet erejét, harmóniáját, és kihívásait is bemutatja, hogy folyamatosan változik, alkalmazkodik és megújul. Felvételein keresztül nemcsak a fotós saját művészetét, hanem a természet művészetét is megcsodálhatjuk – hangoztatta a megnyitón Gémes Kati amatőr festőművész.

A kiállítás, a magyar kultúra napja és Kelebia fennállásának 100. évfordulója alkalmából szervezett települési ünnepségek keretében került megrendezésre – mondta Maczkó József polgármester, aki elmondta azt is, hogy az év folyamán számos rendezvénnyel készül az önkormányzat a centenárium alkalmából.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában