Oktatás

2024.01.19. 17:35

A Neumann János Egyetem címzetes egyetemi tanára lett Matolcsy György

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke pénteken átvette a kecskeméti Neumann János Egyetemtől a címzetes egyetemi tanári címet - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Baon.hu

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke

Fotó: Lizik-Varga Katalin / archív-felvétel

Az egyetem azzal indokolta az elismerést, hogy Matolcsy György elévülhetetlen érdemeket szerzett az intézmény fejlesztésében és gyarapításában, alapítása is az ő kezdeményezéséhez köthető – írták. A jegybank elnöke a közlemény szerint már a 2010-es évek elején hangoztatta, hogy Kecskemétnek egyetemre van szüksége.

Matolcsy Györgynek köszönhető az MNB és az intézmény közötti duális együttműködés is, amely a korszerű közgazdasági képzés elősegítését, az oktatásfejlesztést, a képzési kínálat szélesítését, versenyek és konferenciák szervezését, valamint a tudományos kutatói munka sokoldalú támogatását támogatja. Eddig több mint 80 duális hallgató végezte gyakorlatát a jegybanknál és leányvállalatainál, ösztöndíj- és tehetségprogramjában pedig csaknem 120 hallgató vehetett részt – tették hozzá.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában