Kecskemét

2023.09.29. 13:00

A Neumann János Egyetemen mutatták be Matolcsy György új könyvét – galériával

A kecskeméti Neumann János Egyetemen mutatták be Matolcsy György jegybankelnök, korábbi gazdasági és nemzetgazdasági miniszter Magyar jövőkép és stratégia című új könyvét. A kiadvány Magyarország és a magyarok jövőjéről szól, egy lehetséges és sikeres jövőről. A kötet a szerző korábban megjelent cikkeit gyűjti egybe.

Lizik-Varga Katalin

Kecskeméten mutatták be Matolcsy György jegybankelnök, korábbi gazdasági és nemzetgazdasági miniszter Magyar jövőkép és stratégia című könyvét

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A rendezvényt Csizmadia Norbert, a kecskeméti Neumann János Egyetemért Alapítvány elnöke nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy az utóbbi években az egyetemen egy egyedi modellt építettek fel, ahol a városvezetéssel, a várossal, a stratégiai partnerekkel és az intézményekkel – duális oktatás keretében – izgalmas pillérekre építve formálni kezdték a jövőt. Hangsúlyozta, hogy úgy véli, mindig a jövőből kell kiindulni, hogy megértsük, hogy merre tartunk. Majd kiemelte a jövőkép és a víziók megfogalmazásának fontosságát – ezért is büszke arra, hogy Matolcsy György új könyvét a Neumann János Egyetemen mutatták be. 

Matolcsy György beszédében elmondta, hogy megtiszteltetés számára, hogy a Neumann-emlékévben itt lehet a Neumann János Egyetemen, a magyar élet egyik kreatív, virágzó, és nagyon-nagyon ígéretes központjában. Kecskemét az már ma, amelyet várunk Magyarországtól holnap – hangsúlyozta.  

Az új könyve kapcsán Matolcsy György elmondta, hogy közel három év közel száz cikke szerepel a kötetében. Ez a könyv rólunk szól, a nagyvilágról is üzen nekünk, de ezzel a kiadvánnyal leginkább magunknak szeretnék üzenni – mondta a szerző. 

– Szeretném azt üzenni, hogy Magyarország minden polgára, minden családja, minden közössége – a vállalkozásoktól a településekig –, városai közül például Kecskemét képes egy sikeres jövőt építeni, ha van víziója, jövőképe és megfelelő stratégiát választ – mondta. Hozzátette: a kihívások mindig lehetőségből és kockázatból állnak, de azokat lehetőségként kell megélni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában