Megsegítés

2023.11.16. 16:04

Székelykáposztát főztek a bajai rászorulóknak

Mint arról már beszámoltunk, az előző évekhez hasonlóan idén is megtartják a jótékonysági ételosztást a bajai Ciszterci Házban. Dr. Zöld László Csabáné önkormányzati képviselő, a Cselekvő Fiatalokért Egyesület és a bajai Szent Antal plébánia karitászcsoportjának önkéntesei szerdán várták az ebédelni vágyókat.

Márton Anna

Salamon Ákos és Dr. Zöld Lászlóné

Forrás: Beküldött fotó

Ezen a napon a Trigo Kft. által felajánlott székelykáposztával csillapíthatták éhségüket a rászorulók. Az ételhez a Sükösdi Pékség a kenyeret, az Elizabeth Hotel pedig a tejfölt és a szálloda konyháját biztosította a karitatív tevékenységhez.  

Salamon Ákos, a Cselekvő Fiatalokért Egyesület elnöke elmondta: szervezetük idén harmadik alkalommal csatlakozik ahhoz a több mint másfél évtizede zajló jótékonysági ételosztáshoz, amely mögül a 2019-es önkormányzati választás után a jelenlegi városvezetés kihátrált. Így elmondhatják, a város legnagyobb jótékonysági megmozdulása civil kezdeményezés formájában tovább folytatódhat. Hozzátette: számos bajai vállalkozás és magánszemélyek ismét összefogtak, 16 héten keresztül minden szerdán fél tizenkettőkor  várják a rászoruló bajaiakat. Minden alkalommal kiosztott 200 adag ételből jut majd a külterületeken élőknek is, őket a közterületfelügyelet munkatársai segítségével érik  el. 

Forrás: Beküldött fotó

Az ételt Toldi Norbert, a belvárosi plébánia káplánja áldotta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában