Hatalmas összeg

2023.09.13. 18:43

Mezei atya is zsebbe nyúlt: kifizették a tázlári borsos villanyszámlát

A saját fizetéséből 90 ezer forinttal pótolta ki Mezei Ferenc tázlári plébános azt a számlát, amely megrémítette a múlt hónap elején a plébánia közösségét.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mint azt korábban megírtuk, 355 095 forint állt azon a számlán, amelyet az áramszolgáltató küldött augusztusban a tázlári plébániának. Meg is hökkent ennek láttán Isten tázlári szolgája. Mint mondta, pont a születésnapjára kapta az éves elszámolást, amelyen ez a nagy összeg szerepelt. 

Az atya a közösségi médián keresztül fordult a hívekhez, hogy segítsenek megoldani a számla kiegyenlítését, mivel a költségvetésük nem ekkora áramszámla fizetésére van beállítva. Szerdán kérdeztük rá, hogy áll a számla kiegyenlítésének a kérdése. A plébános örömmel újságolta, hogy mindent megoldottak, ugyanis több hívő is támogatta a hiányzó pénz összegyűjtését. Volt, aki 50 ezret ajánlott fel, mások kisebb összegeket. Volt, aki a környékről küldött segítséget, de olyan is akadt, aki a Bácskából juttatta el a pénzt neki. Emellett a plébánia költségvetésében is volt annyi tartalék, hogy ne kapcsolják ki a világítást. 

Mint mondta, ellenőrizte a villanyórát, amely, ha nincs fogyasztás, akkor leáll a mérő mozgása, azaz nem zárlatról volt szó. Egy korábban végzett felújítás miatt történt meg a fogyasztás növekedése.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában