Segítségnyújtás

2023.08.14. 15:44

Több mint háromszázezer forintos villanyszámlát kapott a tázlári plébánia

Nem várt összegű villanyszámlát kapott a napokban a tázlári plébánia. A helyi plébános a közösségi médián keresztül kér segítséget a hívektől.

Barta Zsolt

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A fizetendő összeg 355.095 forint. Ez áll azon a számlán, amelyet az áramszolgáltató küldött a minap a tázlári plébániának. Meg is hökkent ennek láttán Mezei Ferenc plébános, aki Tázláron szolgál. Mint mondta, pont a születésnapjára kapta az éves elszámolást, amelyen ez a nagy összeg szerepel. Az atya a közösségi médián keresztül fordult a hívekhez, hogy segítsenek megoldani a számla kiegyenlítését, mivel a költségvetésük nem ekkora áramszámla fizetésére van beállítva.

Megkerestük a lelki vezetőt, hogy mi miatt lehet ekkora a számla. Az biztos, hogy nem a szentmisék során használták el azt a sok ezer kWh-nyi többletmennyiséget, amely miatt megérkezett ez a jelentős összegű számla.

– Az év során felújítások történtek a plébánián, és valószínűleg a kivitelezők használhatták el azt az energiamennyiséget, amelyet most felszámolt a szolgáltató – mondta a plébános, aki sokallja ezt az összeget.

Ablakcsere, új villamosáram-hálózat, vízhálózat, fürdőszoba-helyiség, mellékhelyiség-kialakítás, szobafelújítás szerepelt a munkák között. Mára azonban megszűntek azok a mostoha körülmények, amelyek nehezítették a közösségi élet mindennapi működését a plébánián. Az atya bízik a segítségben, mint mondta: a jó Jézus megsegít. Emellett Mezei Ferenc plébános lépéseket is tett a világhálón, nehogy a templomban kikapcsolják az áramot. Ha lehetséges, akkor részletfizetést kérnek a szolgáltatótól – mondta végül a plébános, aki Mezei Feri néven található meg a közösségimédia-felületeken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában