Kecskemét

2023.09.04. 13:36

Megkezdődik a Máriahegyi út szélesítése a 445-ös elkerülőig

Kezdetét veszi Kecskeméten, az Arborétum mögötti Máriahegyi út szélesítése, melynek eredményeképp az év vége körül már a 445-ös elkerülő útról is be lehet majd hajtani az útra a Széchenyi város irányába.

Sebestyén Hajnalka

A Máriahegyi utat a 445-ös elkerülőig szélesítik

Fotó: Bús Csaba

A jó hírt Szamler László önkormányzati képviselő is megerősítette lapunknak. Elmondta: két ütemben valósul meg az út szélesítése, korszerűsítése. Egyrészt a Margaréta körforgalomtól a Tesco irányába tartó Széles közig, másrészt onnantól a 445-ös elkerülőig.

A Széles köztől induló és a 445-ös számú útig tartó szakasz munkálatainak költsége 201 millió forintba kerül, melyet állami támogatásból és önkormányzati forrásból finanszíroznak meg. A közel 1,6 kilométer hosszúságú szakaszon az út szélessége 5,9 méter lesz, kétoldali nemesített padkával. Az út szélesítése az Arborétum felől, azaz bal oldalon történik.

Fotó: Bús Csaba

A munkaterületet átadták a kivitelezőnek. Az útépítés ideje alatt mindössze rövid, 15–20 perces forgalomkorlátozásokra lehet számítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában