Kiállítás

2023.08.17. 17:52

Tassra is elhozták alkotásaikat a levendulások

A dunaföldvári Levendula Művészeti Egyesület Alkotóműhely dunaegyházi és dunaföldvári tagjai mutatkoztak be a minap Tasson. A tárlaton tizennyolc alkotó száztizennégy munkáját tekinthették meg a képzőművészetek iránt érdeklődők.

Gulyás Sándor

Az alkotás öröme a legfontosabb hajtóerő, hogy vászon lassan megtelik színekkel, tartalommal – fogalmazott Kutiné Péter Ilona

Fotó: Gulyás Sándor

– Az alkotóműhely nyolcéves múltra tekint vissza. A kezdeményezők, tudva, hogy képzőművész vagyok, engem kértek fel a szakmai feladatok elvégzésére. A lehetőségek adottak voltak, mivel a Levendula Művészeti Iskola rendelkezett egy tűzzománc kemencével. Felnőttekkel és gyerekekkel kezdtem a tűzzománcozást, majd később megalakult a grafikai-festészeti alkotóműhely. Idén alkotóműhelyünk bővülését tűztük ki célul. Szeretnénk minél több lehetőséget biztosítani a környező települések művészetkedvelőinek. A tűzzománcozás és a grafika- festészeti alkotóműhelyünk mellett népművészeti vonalon is kívánunk foglalkozásokat biztosítani – mondta el hírportálunk érdeklődésére Farkas-Huszka Rózsa, a Levendula Művészeti Egyesület Alkotóműhely vezetője, a Levendula Művészeti Iskola igazgatója.

A művészeti egyesület ma már közel negyven tagot számlál, alkotóműhelyeik, Dunaföldvár mellett, több környékbeli településen is működnek. Az elmúlt időszak alatt több tehetséges fiatal és felnőtt sajátította el a tűzománc, a festészet, a grafika alapjait, néhányuk ma már művészeti vonalon tanul tovább. A szakkörösök zöme a saját örömére alkot.

Az alkotók egy csoportja a tassi kiállításon 
Fotó: Gulyás Sándor

– Hét éve, az elsők között csatlakoztam a szakkörhöz. Lényegében szinte valamennyi technikát kipróbáltam. Festettem olajjal, akrillal, kipróbáltam a ceruzát, a pasztellkrétát. Jelenleg leginkább tűzzománccal foglalkozom, de az ecsetet sem tettem félre. Képeim visszatérő motívumai a növények, virágok, állatok, leginkább a cicák. Az alkotás számomra örömet, kikapcsolódást jelent és nagyon szeretem ezt az összetartó közösséget –fogalmazott Kutiné Péter Ilona.

A tassi faluházban bemutatott alkotások különböző technikákkal készültek. Témájukat tekintve leginkább növények, állatok köszönnek vissza a kiállított festményekről, grafikákról és tűzzománc képekről. A megnyitón közreműködött a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola Citera tanszaka. Felkészítő pedagógus Rusznyák Edit. A tárlat augusztus végéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében. 

A nagyközönségnek is bemutatják munkáikat

A Levendula Művészeti Egyesület Alkotóműhely rendszeresen tart kiállításokat a környékbeli településeken. − Bemutatkoztunk Dunaföldváron, Apostagon, Dunaegyházán, idén pedig már Dunaújvárosban is lehetőséget kaptunk – tette hozzá Farkas-Huszka Rózsa. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában